Erbil'de Badminton Milli Takımı'nın zaferi

Güncelleme Tarihi:

Erbilde Badminton Milli Takımının zaferi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 13:07

Badminton Milli Takımı, Irak'ın Kuzeyi'ndeki Erbil'de düzenlenen turnuvada 3 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 1 de üçüncülük elde etti.

Irak'ın Kuzeyi'ndeki Erbil'de 18-21 Ekim'de düzenlenen ve 5 bin dolar ödüllü turnuvanın tek erkekler finalinde Emre Lale, tek bayanlarda ise Neslihan Kılıç, çift erkeklerde de Emre Aslan-Hüseyin Oruç ikilisi şampiyon olurken, çift erkeklerde Emre Vural-Ramazan Öztürk ikinci ve Emre Lale-Akın Şenol çifti de üçüncü oldu.

Dünya sıralamasına ve 2016 olimpiyat elemelerine puan veren turnuvaya Türkiye'den 6 erkek ve 1 bayan sporcu ile katıldı.

Dünya sıralamasında 45. olan Neslihan Yiğit ve 66. sıradaki Özge Bayrak ise daha yüksek puanlı turnuvalara hazırlandıklarından bu turnuvaya katılmadı.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, 2016 olimpiyat hazırlıklarına başladıklarını belirterek, eleme puan turnuvalarının yıl boyunca devam edeceğini bildirdi.

Özmekik, 24 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Japonya'da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'nda da sporculardan iyi bir derece beklediklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!