Engel tanımayan öğrenciler

Güncelleme Tarihi:

Engel tanımayan öğrenciler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 10:58

Oregon Üniversitesi’nde bulunan ve inanılmaz işlere imza atan bir yüksek lisans bölümünü mercek altına aldık: Spor Malzemeleri Tasarımı.

Haberin Devamı

Oregon Üniversite’sinde dünyada başka hiçbir okulda olmayan bir program açıldı ve 15 öğrencisiyle harika işlere imza atıyorlar. Spor Malzemeleri Tasarımı bölümünde okuyan öğrenciler, bacaklarını kaybeden veya eli ile ilgili problem yaşayan, kısacası fiziksel engelleri olan birçok kişiye istediği sporu yapabilmesini sağlayan ürünler geliştiriyor.

Engel tanımayan öğrenciler

Sizce bacaklarını kaybeden biri snowboard yapabilir ya da kano ile gölde derin sulara açılabilir mi? Gerçekten işini seven ve işine kendini vermiş bu 15 öğrenci ve 2 profesör, araştırmaları ile bunu mümkün kıldı. Spor malzemelerini özel olarak tasarladıkları insanlarla iç içe vakit geçiriyorlar ve onları anlayarak geliştirdikleri ürünlerle yeni bir yaşam ufku açıyorlar.

Haberin Devamı

Engel tanımayan öğrenciler

800’den fazla spor malzemeleri üreten şirketlerin desteğini alan bölüm, dünyaca ünlü birçok spor markası tarafından da destekleniyor. Farklı vücut tiplerine, farklı taleplere ve geliştirilmesi gereken spor ürünlerine yeni bir bakış açısı getiriyorlar. Programın önümüzdeki senelerde farklı okullarda da açılacağını ve sektörün gelişeceğini ön görebiliriz.

 

gerekeniyap.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!