En zengin Timsah

Güncelleme Tarihi:

En zengin Timsah
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 00:00

İlk kez mutlu sona ulaşan yeşil beyazlılar haklı gurur yaşarken, maddi olarak da rahatlayacak. Şampiyonlar Ligi, sponsor, bilet, iddaa ve yayın gelirleriyle birlikte Bursaspor’un eline geçecek miktar yaklaşık 60 milyon lirayı bulacak.

Haberin Devamı

   

F.BAHÇE BURSASPOR'U KUTLADI 

BURSASPOR'UN ŞAMPİYONLUK TURU - WEB TV

ŞAMPİYON KUPASINI BÖYLE ALDI - WEB TV

SÜPER Lig’de ilk kez şampiyonluğa ulaşarak tarih yazan ve 26 yıl sonra kupayı Anadolu’ya götüren Bursaspor’un kasası da dolacak. Yeşil beyazlılar yayın geliri ve Şampiyonlar Ligi kazancı başta olmak üzere en az 60 milyon lira kazanacak. Bursaspor, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılırken üst turlara çıkması ve bu arenada Türkiye’nin tek takımı olması halinde gelirini artıracak. Ayrıca Bursa Store satışları ve diğer gelirler ile yardımlar da eklenince kulüp kasasındaki parayla dört büyüklere yaklaşacak.

İddaa kazancı

Formasında Turkcell ve Uludağ reklamlarıyla mücadele eden Bursaspor’un buradan elde ettiği tahmini gelir de 2 milyon 200 bin lirayı buluyor. Turkcell, Bursaspor’a sadece şampiyonluk primi olarak 500 bin, Şampiyonlar Ligi primi olarak da 100 bin dolar destek sağlayacak. İddaa’dan ise kulüp bu sezon için 3 milyon liraya yakın para alacak. Fair Play Ligi’nde ise takım 450 bin lirayı kasasına koydu. 18 bin 500 kişilik Bursa Atatürk Stadı’nda maçlarını oynayan şampiyonun tahmini maç hasılat ve kombine gelirleri ise 5 milyon lira civarında.

Geliri artacak

Tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Bursaspor, UEFA’dan ayak bastı parası ve yayın geliriyle birlikte en az 12.1 milyon Euro alacak. Yeşil beyazlılar bu arenada üst tura çıkar ve ülkemizi tek takım olarak temsil ederse kasasına 18 milyon Euro daha koyacak. Bu gelirle Bursaspor, Şampiyonlar Ligi kazancı en iyi 32 takım arasına da girecek.

Her yerden para aktı

Şampiyonluğa ulaşırken elde ettiği 23 galibiyet ile kasasına 8 milyon lira giren Bursaspor, 6 beraberlikten de 1 milyon 62 bin lira kazandı. Lig öncesi 4 milyon 800 bin lirayla start alan Bursaspor, 34 haftanın sonunda 13 milyon lira kazandı. Yeşil beyazlılar şampiyon olarak 7 milyon lira daha almaya hak kazandı. Böylelikle performans primi olarak dağıtılan yayın gelirinden 20 milyon liraya yakın parayı da hanesine yazdırdı.

Rus takımları Bursa’ya gelirse turizm patlar

BURSA’nın Şampiyonlar Ligi’nde kendi evinde oynayacağı maçlar Türk turizmine de olumlu katkı yapacak. Fenerbahçe’nin de bu lige kalması halinde Türkiye’ye 10 binden fazla yabancı taraftar gelecek. Alman, Rus ve Ukrayna takımlarıyla aynı gruplara düşülmesi halinde ise Türkiye bu alanda rekor kırabilir. Bunun turizme katkısını 5 milyon Euro olarak hesaplayan Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Rusya ile vizenin kalkması futbol turizmini canlandıracak” dedi.

RAKAMLARLA BURSASPOR

Kulübün bu sezon bütçesi 12 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Bilet gelirinde rekor Manisa maçında kırılarak 180 bin lira kazanıldı.
Kulübün, A takım ve hocalar haricinde 1 milyon lira aylık ödemesi var.
Geçmişten gelen vergi borcu, güncel vergi, SSK personel maaşları, elektrik, su parası, saha bakımı gibi birçok ödeme kalemi bulunuyor.

TİMSAH’IN KASASINA NEREDEN NE GİRECEK?

Şampiyonlar Ligi: 23 milyon TL
Yayın: 20 milyon TL
Bilet-kombine: 5 milyon TL
İddaa: 3 milyon TL
Forma reklamı: 2.2 milyon TL
Forma satışı: 1.5 milyon TL
Ziraat Türkiye Kupası: 1.1 milyon TL
Turkcell primi: 900 bin TL
Fair Play Ligi: 450 bin TL

5’inci büyük oldular yüzde 25 değerlendiler

35 milyon Euro’luk Bursaspor’da futbolcularının değerleri elde ettikleri şampiyonlukla daha da arttı.

TÜRKİYE’de 35 milyon Euro’luk futbolcu değeriyle Süper Lig’de 5. sırada bulunan Bursaspor, yeni sezonda bu değerini de artıracak. Futbolcuların değerinin en az yüzde 25 yükseleceğini söyleyen menajerler, “Artışları futbolcunun taşıdığı pasaport, oynadığı Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi maçları belirler. Ancak Süper Lig’de tarih yazan ekibin kadrosu da bu değer artışıyla kulüplerine önemli gelir sağlayacaktır” dediler.

Transfer piyasasının nabzını tutan Alman transfermarket.de sitesinin verilerine göre kulübün en değerli oyuncusu Sercan Yıldırım. Genç futbolcunun değeri bu sitedeki verilere göre 3.7 milyon Euro civarında. Büyüklerinde peşinden koştuğu yıldız için kulübü 8-9 milyon Euro istiyor. Yıldızı parlayan Ozan İpek 3, Volkan Şen’in değeri ise 1 milyon Euro. Bonservisleri ise 4-5 milyon Euro civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!