En yeni kitaplar

Güncelleme Tarihi:

En yeni kitaplar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 14:01

Rafa çıkanları seçtik, okuduk, değerlendirdik.

Haberin Devamı

BABAANNEMİN LÜGATİ

Hayri Kozanoğlu, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Kitap; Hüsniye Kozanoğlu’nun geniş kelime dağarcığını torunları metaforu üzerinden genç kuşaklara aktarmayı amaçlıyor. Bir yapboz gibi parçaların birleştirilip bir dönemin Adana’sının profili, eğitimli bir Cumhuriyet kadınının zihniyet dünyası, mensup olduğu ‘camia’ ve ailenin kültürü, diğer bir ifadeyle ‘büyük resmin’ fonda belirmesi amaçlanıyor.

En yeni kitaplar

YAPIM AŞAMASINDA

Connor Franta, çeviren: Tuğçe Kayıtmaz, Pegasus

Connor Franta, bir kasabalı çocuktan internet fenomeni olduğu güne kadarki yolculuğunda çıkardığı dersleri ve kamera arkasındaki hayatını samimi bir anı kitabıyla anlatıyor. Girişimci ve moda öncüsü olarak YouTube kariyerini nasıl ileriye taşıdığını okurlarla paylaşıyor.

Haberin Devamı

En yeni kitaplar

MUTLAK MUTLULUK BAKANLIĞI

Arundhati Roy, çeviren: Suat Ertüzün, Can Yayınları

Arundhati Roy, ‘Küçük Şeylerin Tanrısı’yla 1997’de Booker Ödülü’nü kazandıktan 20 yıl sonra ikinci romanıyla okur karşısında. ‘Mutlak Mutluluk Bakanlığı’, hem sancılı bir aşk hikâyesi hem de belirleyici bir protesto niteliğinde. Hikâyenin kahramanları dünyanın sillesiyle yaralanıp aşkla ve umutla onarılan insanlar.

En yeni kitaplar

İSTANBUL 2023

Sinan Logie-Yoann Morvan, İletişim Yayınları

‘İstanbul 2023’ projesinin adımlarını şehrin gitgide genişleyen çeperlerinde gözlemleyen Sinan Logie ve Yoann Morvan, bu değişimin etkilerini aktarıyor. Yürüyerek yaptıkları gezide, kapalı sitelerden kentsel dönüşümle bambaşka bir kimliğe büründürülen gecekondu semtlerine uzanan; Osmangazi Köprüsü, üçüncü havalimanı ve Kanal İstanbul gibi ‘çılgın projeler’in de kapsayan bir güzergâhı ele alıyorlar.

Haberin Devamı

En yeni kitaplar

BAKMADAN GEÇME!