En ucuz meyve karpuz

Güncelleme Tarihi:

En ucuz meyve karpuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 11:16

Karpuz, en ucuz meyve oldu. Çukurova bölgesinde tarlalarda yetiştirilen karpuzlar, manav ve marketlerde kilosu 65 ile 80 kuruştan satılıyor.

Haberin Devamı

Piyasanın şu anda en ucuz meyvesi karpuz oldu. Kış aylarında Arjantin ve Brezilya'dan ithal edilen, lüks manav ve marketlerde kilosu 10-12 YTL'den satışa sunulan karpuz, tarla üretiminin piyasaya girmesiyle birlikte dar gelirlilerin de sofrasını süslemeye başladı.


Çukurova bölgesinde yetiştirilen karpuz, ürünün bol olması nedeniyle toptancı hallerinde kilosu 50 kuruşa kadar düştü. Manav ve marketlerde kilosu 65 ile 80 kuruştan satılan karpuz, en ucuz meyve olması nedeniyle en çok satılan ürünler arasında ilk sıraya yerleşti.

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meyve ve sebze fiyatlarının, üretim ve talebe göre değişiklik gösterdiğini söyledi.

Tavşan, “Karpuz üretimi bol olunca fiyat da uygun hale geldi. Türk halkı karpuzu her zaman severek tüketir. Fiyatlar, üretim merkezlerine olan uzaklıkla ilgili olarak değişebiliyor. Şu anda meyve olarak en çok karpuz satışı yapılıyor. Tüketici bu fiyatlarla karpuza rahatlıkla ulaşabiliyor. Kiraz ise ithal edildiği için şu anda yüksek fiyatlarla satılıyor” diye konuştu.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!