En şık ve en hesaplı hediye mum

Güncelleme Tarihi:

En şık ve en hesaplı hediye mum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2005 00:36

Mum şimdi süslü, kokulu, rengarenk çeşitleriyle popüler bir ev aksesuvarı ve özel günlerde hayat kurtaran bir hediyelik. Son birkaç yılda, mumlar çok çeşitlendi. Jel mumlar, tea light’lar, kokulular, yüzen mumlar, dışı peluş, kadife kaplı ayaklı mumlar gibi pek çok değişik model çıktı ortaya.

Feng Shui ve evde SPA bakımı gibi trendler sayesinde, evde çok tercih edilen bir obje oldu. Üstelik market raflarından, sokak tezgahlarından, lüks dekorasyon mağazalarına kadar her yerde, binbir çeşidini bulmak mümkün. Bu yılın en popüler mum seçenekleri ne? Hangi renk mum ne anlama geliyor? Mumun hangi çeşidi nerede kullanılır, hediye etmek için en uygunu hangisi? Sevgililer Günü’ne 10 gün kala, değişik, anlamlı mumlar bulabileceğiniz adreslere uğradık, bir rehber hazırladık.

Mumlar, bugünkü hammaddesi olan parafine ancak 1850’lerden sonra kavuşmuş. Mumun içine fitil yerleştirilmesi de yine aynı döneme denk geliyor. Günümüzde ana maddesi parafin olsa da, yardımcı kimyasallar sayesinde, aromatik olanları, karışık renklileri üretiliyor, yanma süresi uzatılabiliyor. İnce uzun mumlardan şamdan kullanmaya gerek bırakmayan kalın sütun mumlara, cam kap içinde satılan jel veya luminaria adı verilen mumlardan suda kullanılabilen yüzen mumlara kadar binbir çeşidi var piyasada. Süslü cam veya metal kapların içinde satılan mumlar, hediyelik için çok uygun. Şeffaf, jel olanları, ışığı yansıtıyor ve çoğu kokulu yani aromatik olarak üretiliyor. Tarçın, vanilya, gül, kakao gibi değişik kokuları var. Şeffaf olmayanları da var kaptaki mumların, bunların da 14 Şubat’a uygun olarak kırmızı renklisi revaçta. Gerçi bu mumları yakmaya kıyamayacaksınız ama yanma ömürlerinin de oldukça uzun olduğunu belirtelim.

ATLAS PASAJI’NDAKİ DÖRT ADRES

Hediyeniz daha heybetli görünsün istiyorsanız, sütun mumlardan alabilirsiniz. Şamdan kullanmaya gerek bırakmayan bu mumlar son yılların trendi. Leopar desenlilerden, dışı peluş veya kadife kumaşla kaplanmış olanlardan seçebilirsiniz. Kumaş kaplı mumların boyları ortalama bir metre, fiyatları 30 YTL’ye kadar çıkıyor. Beyoğlu pasajlarında bunların pek çok rengini bulabilirsiniz. Aznavur ve Atlas Pasajları’nda ağırlıklı rengin pembe olduğu peluşlu dev mumlar var.

Atlas’ta Yağmur Hediyelik, Poseidon, Aznavur Pasajı’nda MumArts mutlaka gezilmesi gereken adresler. MumArts, sadece mum satan bir dükkan ve yüzlerce farklı model ve boyda mum bulmak mümkün burada. Yine büyük boyutlarda, kalp, yıldız, daire gibi değişik formlarda, birden fazla fitilli mumlar da iyi bir seçenek olabilir. Ama bunlar herhangi bir kapta satılmadığı için, taşıması ve koruması biraz zor. Ev dekorasyon mağazalarında bulabilirsiniz.

PAŞABAHÇE’DE ŞAMDAN VE MUMLUKLAR VAR

Hazır Beyoğlu taraflarında gezinirken, Paşabahçe’ye bir göz atmalısınız. Renkli camdan kristale, farklı boylarda mumluklar, klasik şamdanların yanında, taşlı, pullu, boncuklu, köşeli şamdanlar var burada. Fiyatların gayet uygun olduğu Paşabahçe’den mum çeşitlerinde de sade renkli, düz çizgilerde büyük mumlar bulabilirsiniz. Metal minik kaplara dökülmüş yuvarlak mumlar, suyun üzerinde de kullanılabiliyor. 20’li, 50’li paketlerde satılan tea light’lar belki tek başına iyi bir hediye değil, ama şık bir cam kapla mum seti olarak hediye edilebilir. Pabetland’da, Mudo Concept’te, Tepe Home’larda, tea light ve çeşitli aksesuvarlarını bulabilirsiniz.

NEREDE KAÇA BULUNUR?

Pabetland:

Düz, renkli, kokulu kapsül mumlar (20, 50 ve 100’lük paketlerde) 3,3 - 9,95 YTL

Rengarenk şamdan mumlar 0,35 -8 YTL

Şekilli ve farklı ebatlardaki mumlar 0,75 -219 YTL

Kokulu mumlar 5,50 - 48,50 YTL

Çeşitli mumluklar 1 - 350 YTL

3 Mudo Concept:

Mumlar: 1.50-69.50 YTL.

3 Paşabahçe:

Bazalı kalp mum 14.50 YTL

Kalp aksesuvar 7.50 YTL

Siluet mumluk 16.75 YTL

Karmen mumluk 31.87 YTL

Mum 1.50 YTL

Fitilli mum 5.75 YTL

Yüzen mum 10’lu kutu 7.95 YTL

3 Poseidon:

Büyük kalıp mumlar: 70-80 YTL

3 Yağmur:

Büyük-küçük mumlar: 15 YKR-105 YTL

3 MumArts:

Büyük mumlar: 65-70 YTL

Küçük mumlar: 15-75 YTL.

HANGİ RENK MUM NE ANLAMA GELİYOR?

Sezonun moda renkleri mumlar için de geçerli. Dolayısıyla mor ve yeşil renkli mum ve mumlukları birlikte de kullanabilirsiniz.

Uzakdoğu felsefesi Feng Shui’ye göre de mor renk mumun çok önemli bir yeri ve etkisi var. Evde zenginlik ve bereketi artırmak için mor mum tavsiye ediyor Feng Shui’ciler...

İlişkinizdeki dayanışmayı artırmak için pembe mum hediye edebilirsiniz eşinize, sevgilinize.

Yeşil renkte mumun yaratıcılığı geliştirici ve ferahlık veren bir etkisi var.

Kırmızı mum aşkınızı alevlendirmek, enerji ve sevgi vermek için iyi.

Mavi mum da ilişkilerde iyi iletişimi artırmak, dürüstlük ve saflık etkilerine sahip...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!