En güzel anne nasihatleri

Güncelleme Tarihi:

En güzel anne nasihatleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 14:24

Bizi biz yapan, yarınımızı kurmamıza yardımcı olan, hep yanımızda, arkamızda duran annelerimizin, kulağımıza küpe olsun istediği, devam gücü veren öğütleri vardır hani. Yol gösterir, gerektiğinde kalkan olur, ışık tutarlar hayatımıza... Hafta Sonu dergisi, Anneler Günü dolayısıyla ünlü isimlerin annelerinden aldıkları en güzel öğütleri ve çocuklarına verdikleri nasihatleri sordu. “Annenizden dinlediğiniz en güzel öğüt neydi? Siz çocuklarınıza neler öğütlüyorsunuz?” İşte cevapları...

Haberin Devamı

Yeşim Salkım

Anneler ne söylerse güzel söyler

En güzel anne nasihatleri

Annem hep “Anneler ne söylerse güzel söyler” derdi, haklıymış. Bugüne kadar düşüncelerinde ve duygularında hiç yanılmadı annem. Her anne gibi... Çocuklarıma ben de aynısını söylüyorum şimdi. “Anneler ne söylerse güzel söyler” bizim sloganımız.

 

Ceylan Çapa 

Herkes gönlünün ekmeğini yer

En güzel anne nasihatleri

Annem hep der ki, “Dürüstlük, saygılı olmak ve sorumluluk her şeyden önemlidir.” Hayatta her şeyi sevgiyle yapabilmek önemli. Bir de “Herkes gönlünün ekmeğini yer”, benim çok inandığım bir söz. Ben de bunu çocuğuma aşılarım.

Haberin Devamı

İpek Tuzcuoğlu 

Kızım kazık yedikçe melekleşir

En güzel anne nasihatleri

Annem hep şunu söylerdi, “Kızım öyle bir melek ki, millet kazık yedikçe şeytanlaşır, benim kızım kazık yedikçe melekleşir.” Allah’a şükür ki hep öyle oldu gerçekten. Hiç kin besleyip büyütmedim içimde. İlk başta suçluyorsun ama idrak ettikçe her şeyin nefsinden olduğunu anlıyorsun.


Ece Erken 

Eş seçiminde dikkatli ol

En güzel anne nasihatleri

Annemin bana hep söylediği şey, eş seçiminde dikkatli olmam gerektiğiydi. Maalesef bunu uygulayamadım, uygulayacağım inşallah. Çocuğuma da bunu aşılayacağım. Kadına değer veren, güzel davranan, el üstünde tutan bir erkek çocuğu yetiştirmek istiyorum.

 

Eliz Sakuçoğlu 

Karamsarlıkla vakit kaybetme

En güzel anne nasihatleri

Haberin Devamı

Annem derdi ki hep, “Şu hayatta ne yapıyorsan tutkuyla yap, aşk ile yap. O zaman her şey daha keyifli hale gelir. Çünkü mutlu olmak yalnızca senin elinde güzel kızım. Mutluluğu başka insanlara veya nesnelere bağlama. Sen mutlu olmayı seç ki etrafındaki insanlara da o enerji geçsin. Karamsar, mutsuz olmakla vakit kaybetme. Ve attığın her adımda şunu hiç unutma; tekrarı yoktur hiçbir şeyin.” Ben de çocuklarım olduğunda bu öğüdü verirdim. Bir de şunu eklerdim, “Hayat hepimize zaman zaman kötü yüzünü de gösterecektir. Ama o anlarda bile sana yapılan haksızlıklara kötülüklere sevgi ile cevap ver.”

 

Pınar Altuğ 

Kendi bildiğinden vazgeçme

En güzel anne nasihatleri

Haberin Devamı

Benim annem bana hep kendi ayaklarım üzerinde durmayı ve kendi bildiğim duygularımdan asla vazgeçmememi öğütlerdi. Ben de kızım için öyle yapıyorum. Başkaları ne söylerse söylesin bu benim hayatım.

 

Özlem Yıldız 

Bilerek kötülük yapma

En güzel anne nasihatleri

Çocuğum başını yastığa koyduğunda “Bugün kimseye bilerek kötülük yapmadım, kimsenin hakkını yemedim” diyebilsin isterim. Annemden hep bunu dinledim. Ben de oğlumu aynı nasihatle büyütüyorum.

 

Hülya Kalyoncu 

Sağlık ve zaman en kıymetli varlık

En güzel anne nasihatleri

Annemi çok küçük yaşta kaybettim. Maalesef hatırlamıyorum. O yüzden benim kızlarıma verebileceğim en önemli öğüdüm, sağlık ve zamanın en kıymetli varlıkları olduğu. Onlara kendilerini geliştirmelerinin önemini de vurguluyorum.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!