En büyük aday Demirören

Güncelleme Tarihi:

En büyük aday Demirören
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2012 00:00

TFF Başkanlığı için Şenes Erzik’in aday olmama kararından sonra ibre Beşiktaş Başkanı’na çevrildi.

Haberin Devamı

ŞİKE soruşturmasıyla şok yaşayan Türk futbolu son olarak Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın istifası sonrası alınan olağanüstü genel kurul kararıyla sarsılmıştı.

Dün yaşanan gelişmelerin ardından sonunda başkanlık için kulüpler Yıldırım Demirören isminde karar kıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yaptığı görüşmenin ardından başkanlığa adaylığını koymasına kesin gözüyle bakılan ve koltuğa oturması beklenen Şenes Erzik’in geri adım atmasının ardından panik yaşayan kulüpler ibreyi Beşiktaş Başkanı ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olan Yıldırım Demirören’e çevirdi.

Teklif götürdüler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın bir araya gelmesinin ardından kulüp başkanları ve yöneticiler arasında yaşanan olağanüstü telefon trafiğinin yanısıra yapılan toplantılar sonunda Yıldırım Demirören’e “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olur musun?” teklifi götürüldü.

Haberin Devamı

Bugün açıklayacak

Fenerbahçe dahil bütün kulüpler Demirören ismi etrafında birleşme kararı aldı. Kulüplerin teklifine sıcak bakan Demirören, ailesi ve Beşiktaş yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla görüştükten sonra bugün büyük ihtimalle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayacak. 27 Şubat’ta yapılacak TFF Olağanüstü Genel Kurulu için daha önce İbrahim Hacıosmanoğlu, Zafer Mutlu Mermer ve Erdal Alkış resmen adaylıklarını açıklamışlardı. Yıldırım Demirören’in adaylığını koyması halinde kongre sonunda TFF Başkanlığı koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Beşiktaş da yeni başkanını seçecek

Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu Başkanı olursa siyah beyazlı  kulüp de olağanüstü kongreye gidecek.

TFF Başkanlığı için adaylığını açıklaması beklenen Yıldırım Demirören’in Beşiktaş Başkanlığı’ndan istifa etmesi halinde, siyah beyazlı kulüp de olağanüstü kongreye gidecek. Seçime kadar Beşiktaş’ta başkanlık görevini 1 aylık süre boyunca vekaleten Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’in sürdüreceği öğrenildi.

4 isim konuşuluyor

Beşiktaş Başkanlığı için ise Murat Aksu başta olmak üzere şike soruşturmasında tutuksuz olarak yargılanan Serdal Adalı, Celal Kolot ve Levent Erdoğan’ın adaylıklarını koyması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!