Emperyalistler arzularından vazgeçmez

Güncelleme Tarihi:

Emperyalistler arzularından vazgeçmez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, medeniyetleri savaştırma gayretinde olan ülkeler bulunduğunu söyleyerek, “Emperyalist güçler arzularından hiçbir zaman vazgeçmiyorlar, vazgeçmeyecekler” dedi. Dün Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde mezuniyet törenine katılan Erdoğan, gençlere özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Ezen ve ezilen olacak

“Ne yazık ki bir tarafta medeniyetler ittifakının mücadelesini veren ülkeler varken, diğer tarafta da medeniyetleri savaştırmanın gayretini veren ülkeler var. Emperyalist güçler arzularından hiçbir zaman vazgeçmiyorlar, vazgeçmeyecekler. Yani ezen ve ezilenler muhakkak olacak. İlk insanla başladı, sonuna kadar devam edecek. Mesele, bunun farkında olmak suretiyle bunu minimize edebilmektir, bu mücadeleyi verebilmektir.

Acıların canlı şahidi

Bu zaman diliminde yaşanan acıların en canlı şahitlerinden biri de maalesef şu içinde bulunduğumuz Balkanlar coğrafyasıdır. Ne mutlu ki bugün yaşanan bütün acıları geride bırakıp, daha aydınlık bir geleceği kucaklamak adına bölgemizde Türkiye’nin de büyük katkılarıyla yeni bir iklimi, bir barış iklimini yakalamış durumdayız. İşte bu iklimi 21’inci yüzyılda kalıcı hale getirecek, bu barış atmosferini daha da güçlendirerek ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Bu şuuru, bu heyecanı, bu vizyonu şu anda her birinizin gözlerinde görüyor olmak beni gururlandırıyor.

Balkanlar refah havzası

Haberin Devamı

21’inci yüzyıl, bölge için yeniden bütünleşmeyi simgelemesi gerekir. Türkiye, Balkanları Avrupa’nın kıyısında değil, kalbinde ve merkezinde bir barış, istikrar ve refah havzası olarak görmek istiyor, bunun için samimi bir mücadele veriyor. Bugün sizlerde gördüğüm bu heyecan ve yüksek şuur biliniz ki bundan sonra Türkiye’nin barış ve uzlaşma yönünde sarf ettiği çabaları daha da güçlendirecektir.”

1’inciye diploma

Erdoğan, “Asla ve asla umutsuzluğa düşmeyin, özgüveninizi kaybetmeyin. Mutluluk, sağlık ve başarı dileklerim sizlerle” diyerek, mezun olan öğrencileri kutladı. Mezuniyet törenine Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve bazı milletvekilleri de katıldı. Emine Erdoğan, okul birincisine diplomasını verirken, mezun olan öğrenciler Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.

Partimizi duanızla kurduk

BAŞBAKAN Erdoğan, cuma namazını Kalkandelen’de Alaca Camii’nde kıldıktan sonra çıkışta vatandaşlarla kucaklaştı. Burada Kuran kursunun açılışında konuşan ve “Osmanlı torunlarını selamlıyorum” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Bundan 11 yıl önce Kalkandelen’i ziyaret ettim. O zaman cezaevinden yeni çıkmıştım. Henüz partimizi kurmamıştık. Buradan unutulmaz hatıralarla döndüm. Bazı evlere de misafir oldum. Meşhur pitadan yedim, boza içtim. Alaca Camii’nde yine namazlarımızı kıldık. Çevre köylerdeki gönül dostlarımızı ziyaret ettik, düğünlere katıldık. Anadolu’daki kardeşlerimiz kadar, burada, Rumeli’nde, Balkanlar’da, Kalkandelen’deki kardeşlerimin hayır dualarıyla AK Parti’yi kurduk. Bizim sizi unutmamız, size sırt çevirmemiz asla mümkün olamaz. Saraybosna, Piriştine, Prizren, Üsküp, Ohri, Manastır, Debre, Kalkandelen bizim kardeşimizdir. Sevinciniz, sevincimizdir; sizin derdiniz, bizim derdimizdir.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!