Eleştiri okları Deniz Aytekin'e

Güncelleme Tarihi:

Eleştiri okları Deniz Aytekine
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 17:09

Bundesliga'da 2-2 biten Borussia Mönchengladbach-Hamburg maçını yöneten Türk hakem Deniz Aytekin'in Hamburg lehine verdiği penaltı, eleştiri oklarını üzerine çevirdi. Hamburg'lu İlisevic'in kendisine dokunmadığı halde kendini yere atıp penaltı yaptırmasıda alay konusu olarak centilmenlik nerede? denildi.

Haberin Devamı

ALMANYA Bundesliga'da 5. haftaya bir hakem hatası damga vurdu. Bundesliga'da hafta arasında 2-2'lik skorla biten Borussia Mönchengladbach- Hamburg maçını yöneten Türk hakem Deniz Aytekin'in Hamburg lehine verdiği penaltı, eleştiri oklarını üzerine çevirdi. Mönchengladbach'lı Stranz'lin kırmızı kart gördüğü maçta Hamburg'lu İlisevic'in kendisine dokunmadığı halde kendini yere atıp penaltı yaptırmasıda alay konusu oldu. Almanya'da başta görsel medya olmak üzere gazete ve spor dergilerinde, maçtaki kırmızı kart ve penaltı olayı yorumlarla ön plana çıkartılıp "Centilmenlik nerede kaldı! " denildi.

25 yaşındaki Hamburg'lu İvo İlisevic' in maç içinde yanılgıya düşen hakem Aytekin'e gidip, "Ben kendimi attım. Bana dokunmadı" diyerek centilmence davranabileceğinin öne sürüldüğü haber ve yorumlarda Aytekin'le birlikte İlisevic'e de eleştriler yapıldı. Maçta van der Vaart'ın kullandığı penaltının gol olmaması ve maçın skoruna etki etmemesinin olayın en güzel tarafı olarak görüldü. Kırmızı kart gören Mönchengladbach'lı defans oyuncusu Stranzl'a Alman Futbol Federasyonu 1 maç ceza verdi. Stranzl bu hafta Mönchengladbach maçında takımdaki yerini alamayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!