Zor yılda rekor kırdı bu yıl hedefini aşıyor

Güncelleme Tarihi:

Zor yılda rekor kırdı bu yıl hedefini aşıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 20:57

BORUSAN Holding CEO’su Agâh Uğur, Türkiye için zor bir yıl olan 2016’da grubun cirosunun yüzde 30 gibi rekor düzeyde artışla 13 milyar liraya ulaştığını belirterek, “Bu yıl da yüzde 20 artış olacak. İlk 3 ayda hedeflerin üzerinde ilerliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en büyük sanayi, enerji ve ticaret gruplarından Borusan Holding, bu yıl 1.4 milyar liralık yatırım yapacak. Dün ‘kamuoyunu bilgilendirme toplantısı’ düzenleyen Borusan Holding CEO’su Agâh Uğur, 2017 sonunda 16 milyar lira ciro beklediklerini belirterek, “Türkiye için birçok açıdan zor bir yıl olan 2016’da 13 milyar TL ciro yapmıştık ki bu önceki yıla göre yüzde 30 artış anlamına geliyordu. Bu yıl faaliyet kârımızı 1.3 milyar lira bekliyoruz. Yatırım planımız ise 1.4 milyar lira. Toplam istihdamımızı da 9007’den 9.613 kişiye yükselteceğiz” dedi.Toplantıda,  Borusan’ın Grup şirketlerinde iş başına geçen yeni üst düzey yöneticiler Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, Borusan Makina ve Güç Sistemleri Genel Müdürü Özgür Günaydın ve Borusan Mannesmann Genel Müdürü Zafer Atabey’i de basın mensupları ile tanıştıran Agâh Uğur, şöyle devam etti: “2017 yılı da geçen yıldan farklı olmayacak gibi. Belirsizlik yeni normalimiz olmaya devam edecek. Biz yine de iyimseriz. Bu yıl yatırımlarımızın yüzde 54’ü enerjide olacak. Distribütörlük yüzde 29, çelik grubumuz yüzde 10 pay alacak. 2017’de 1.6 milyon ton yassı çelik ve 770 bin ton çelik boru, 30 binin üzerinde otomobil, 1.900 adet iş makinesi satacağız.” 

Haberin Devamı

AB İLE ORTAK AKIL

olmalıAvrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki gerilimin sorulması üzerine de Uğur, “AB ile sorunlarımızın ortak akılla aşılacağına inanıyorum. Birbirimizi daha fazla üzmeden bir mantık çerçevesinde ilişkiler giderek yumuşayacaktır. Türkiye birkaç yıldır sıkıntı çekiyor. Dünyada sıkıntı çeken sadece biz de değiliz. Hükümetimizin zaten gündemindeki kalıcı reformları bir an önce hayata geçirmesi, öngörülebilirliğin, kredibilitenin artırılması gerekiyor” dedi. 

KADIN YÖNETİCİMİZ AZ BU YÜZDEN UTANIYORUZ

BORUSAN Holding CEO’su Agâh Uğur, grubunda hiç hoşnut olmadığı konuyu şöyle açıkladı: “Birçok şeyi başardık ve geleceği de planlıyoruz ama başaramadığımız ve hiç hoş olmayan şey; kadın yönetici ve çalışan sayımızın az olması. Önümüzdeki dönemde bunu hızla düzeltmek için  çaba harcayacağız. Sanayi tarafımızdaki mavi yakalılarda da kadın çalışanımız çok az. Ancak bundan sonra bu durumla daha etkin mücadele edeceğiz.” 

Haberin Devamı

Zor yılda rekor kırdı bu yıl hedefini aşıyor

Ekonomide son 24 saat


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!