Ziraat’e 1.3 milyar $ sürdürülebilirlik temalı sendikasyon

Güncelleme Tarihi:

Ziraat’e 1.3 milyar $ sürdürülebilirlik temalı sendikasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2023 07:00

Ziraat Bankası, Türkiye’nin en büyük sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisine imza attı. Banka, 423 milyon ABD Doları ve 779 milyon Euro olmak üzere toplam 1.3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin ederek geçen yıl sağlanan krediyi yüzde 103 oranında yenilemiş oldu. Sürece 13 yeni banka katıldı.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası, 2022’de sağladığı sendikasyon kredisini bu yıl yüzde 103 oranında yeniledi. Yenilemenin “Türkiye’nin sürdürülebilirlik temalı en büyük sendikasyon kredisi” olduğu belirtildi. 13’ü yeni toplam 52 bankanın katıldığı sendikasyonda; 423 milyon ABD Doları ve 779 milyon Euro olmak üzere toplamda 1.3 milyar ABD Dolarlık anlaşmaya imza atıldı. 367 gün vadeli, Euro ve ABD Doları cinsinden iki dilimden oluşan kredinin koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank PJSC ve Emirates NBD Capital Limited gerçekleştirdik. Süreçte, Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank da sürdürülebilirlik koordinatörleri olarak görev aldı.

DEPREM DESTEĞİ ETKİLİ

Bankanın krediyle ilgili yaptığı açıklamada, “Küresel belirsizliklerin ve gelişmiş ülke kaynaklı bankacılık risklerinin artış gösterdiği zorlu piyasa koşullarına karşın, 25 ülkeden 52 bankanın yüksek ilgisiyle karşılaştık. Bu kredi Türkiye’de bir banka tarafından tek seferde sağlanan, en büyük ve en geniş katılımlı sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi olma özelliğini taşımaktadır. Ayrıca, kredi anlaşması çerçevesinde, şubat ayı içerisinde yaşadığımız ve toplumumuzun tüm kesimlerini derinden etkileyen depremin etkilerinin azaltılması amacıyla devreye aldığımız, Deprem Destek Paketleri kapsamında kullandırılan krediler sürdürülebilirlik performans kriteri (ESG KPI) olarak belirlenmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Sendikasyon kredisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, küresel resesyon endişelerinin arttığı bir dönemde gösterilen ilginin önemine dikkat çekti.

‘SAĞLAM FİNANSAL YAPININ GÖSTERGESİ’

Çakar, “Bu yıl 13 yeni banka sendikasyon kredimize katıldı. Sendikasyon kredimize gösterilen yoğun ilgi; sağlam finansal yapıya, istikrarlı büyümeye ve etkin risk yönetimine sahip bankacılık sektörümüze ve sektörün en büyük oyuncusu olan bankamıza güvenin bir yansımasıdır. Temin ettiğimiz bu kaynakla, dış ticaretin finansmanına katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Çok iyi biliyoruz ki; kararlı ve etkin finansal aracılık yaklaşımımızla sorumlu ve sürdürülebilir bankacılık anlayışımız, bireyler ve şirketlerin finansman ihtiyaçlarını karşılayarak ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya devam edecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!