Yoğun kar yağışı sömestr beklentilerini yükseltti... Kayak tesislerinde mutlu bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Yoğun kar yağışı sömestr beklentilerini yükseltti... Kayak tesislerinde mutlu bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 07:00

Yaklaşan sömestr tatiliyle birlikte hem aileler hem de turizmciler 2024’ün ilk tatiline hazırlanıyor. Geçen yıl karsız geçen sömestr döneminin ardından bu yıl kayak merkezlerine kar yağmasıyla Uludağ, Palandöken, Erciyes yarı yıl tatiline dolu girecek. Turizmciler tesis ve turların şimdiden yüzde 70 oranında dolduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

OKULLAR 19 Ocak’ta yarı yıl tatiline girecek. Hafta sonuyla birlikte 16 gün sürecek sömestr tatili hem çocukları hem de turizmcileri heyecanlandırıyor. Öyle ki 2024 yılının ilk tatili olacak sömestr ile özellikle yurtiçinde turizm hareketliliği yaşanacak. Geçen yıl iklim değişikliğinin etkisiyle sıcak havalar sömestr tatilini de etkilemiş ve kayak merkezlerine kar düşmeyince tercihler değişmişti. Bu sömestr tatilinde kar yağışlarının etkili olmasıyla rota tekrar kayak merkezlerine döndü. Turizmciler bu dönemde en çok kayak merkezleri ve termal tesislerin ilgi gördüğünü belirtti. Tesis ve turların şimdiden yüzde 70 oranında dolduğunu ifade eden turizmciler sömestr döneminde ise yüzde 100 oranlarına yaklaşacaklarını söyledi.

YÜZDE 70 DOLDU

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Sömestr turlarında şu an yüzde 70 doluluk var. Hem yurtiçi kültür turlarında hem de Antalya ve Kıbrıs’ta sanatçılı oteller tercih ediliyor. Sömestr özellikle yurtiçi konaklama tesislerinin önem verdiği bir dönem. Kayak merkezlerimiz de şu anda yüzde 70’in üzerinde doluluk oranı var. Yurtdışında da kayak merkezleri öne çıkıyor; Bulgaristan, Romanya, Avusturya gibi bölgeler tercih ediliyor. Son günlerde talep daha da artacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ULUDAĞ’DA KAR YÜKSELİYOR

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GUMTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Burak Beceren, Uludağ’da 50 santimetreye yakın kar olduğunu söyledi. Beceren, “Tesislerin çoğu açılmaya başladı. Sömestrda da otellerin rezervasyonları yüzde 70’leri geçti. Kayak merkezlerine ilgi yoğun. Herkes kar yağmasını bekliyordu. Bu hafta sonuna kadar da yüzde 100 dolacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı. Neredekal.com CEO’ su Gökhan Sivrikaya ise sömestr tatil aramalarında en çok kayak ve termal otel aramalarında hareketlilik yaşandığını belirtti. Sivrikaya, “Ocak ayı itibariyle havalarında soğuması ve daha da soğuyacak olması kayak tutkunları için kayak tatili aramalarında artışa neden oldu. Ayrıca hem termal hem de kayak tatilinde İstanbul’a yakın seçeneklerin şu an aramalarda daha çok ilgi görüyor. Kış turizminin gözdesi olan termal otellere de ilgi devam ediyor. Termal tatil aramalarında ise Yalova, Sapanca, Denizli ve Afyonkarahisar öne çıkıyor” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Yoğun kar yağışı sömestr beklentilerini yükseltti... Kayak tesislerinde mutlu bekleyiş

TERMAL 6 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Sömestr tatilinde farklı tatil konseptini tercih edenler de var. Bunlardan en önemlisi de termal turizm tesisleri. Özellikle Afyonkarahisar bölgesi tatil dönemlerinde ziyaretçi akınına uğruyor. Termal tesislerde ise 2 gece için 2 kişilik konaklama ücretleri toplam 6 bin liradan başlıyor. Tesislerin kalitesi ve sunulan hizmetler arttıkça 2 gece 2 kişinin toplam tatil ücreti termal otellerde 20 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Yoğun kar yağışı sömestr beklentilerini yükseltti... Kayak tesislerinde mutlu bekleyiş

VİZESİZ TURLARDA AÇILIŞ 380 EURO

KIŞ tatilini yurtdışında geçirmek isteyenler için vizesiz tur paketleri önemli bir seçenek. Bu paketlerde kişi başı 3 gece Budva 380 Euro, 3 gece konaklamalı Saraybosna turları 380 Euro, 3 gece konaklamalı Sharm el Sheikh turları 450 Euro, 4 gece konaklamalı Budva turları 450 Euro, 3 gece konaklamalı Belgrad turları 500 Euro’dan başlıyor. Balkan turlarında ücretler 550 Euro ile 650 Euro arasında.

Haberin Devamı

Yoğun kar yağışı sömestr beklentilerini yükseltti... Kayak tesislerinde mutlu bekleyiş

İŞTE MERKEZLERDEKİ FİYATLAR

Sömestr haftasında kayak merkezlerindeki otellerde 4 gece 5 günlük 2 kişi 1 çocuk konaklama fiyatları şöyle:

Uludağ’da 41.850 TL ila 113.129 TL arasında.

Palandöken’de 27.974 TL’den başlıyor 112.995 TL’e kadar çıkıyor.

Erciyes’te 44.400 TL ila 93.642 TL arasında.

Sarıkamış’ta 33.739 TL ila 90.837 TL arasında değişiyor.

GÜNÜBİRLİK SEÇENEKLER DE VAR

KAYAK tatili için düşük bütçeli programları arayanlar için ise hem günübirlik turlar hem de bir gecelik konaklama olan paketler öne çıkıyor. İstanbul çıkışlı Uludağ paketleri 500 liradan başlıyor. Bu turlarda sabah erken saatlerde misafirler Beylikdüzü, Kadıköy ve Gebze gibi duraklardan alınarak yaklaşık 3 saatlik yolcuğun ardından Uludağ’a ulaştırılıyor. Turlarda yemek, kıyafet, ekipman kirası ve skipass ücretleri (ortalama 1000 lira) ise misafirlere ait. Konaklamalı kayak aktivitesi tercih edenler için de ücretler 1500 liradan başlıyor. Bu turlarda misafirler İstanbul’un belirli noktalarından alınarak Uludağ’a getiriliyor. Burada ekipman ve kıyafetler ekstra ücret ödenerek kiralanıyor. Otel konaklamasının ardından Bursa’ya geçiliyor. İstanbul çıkışlı günübirlik Kartepe turu 2 kişi için 1000 liradan başlıyor.

BAKMADAN GEÇME!