Yılın insanı Fatih Birol

Güncelleme Tarihi:

Yılın insanı Fatih Birol
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 01:41

İNGİLİZ iş ve ekonomi gazetesi Financial Times (FT) gazetesi Yılın İnsanı olarak Türk bir ismi seçti. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol, Financial Times tarafından “Yılın Enerji İnsanı” ilan edildi.

Haberin Devamı

FT’nin yazarı Nick Butler, konuyla ilgili kaleme aldığı makalede, “Son 10 yılda Uluslararası Enerji Ajansı veriler ve fikirler konusunda vazgeçilmez bir kaynak haline geldi. Bu başarı orada çalışan birçok insanın çalışmaları sayesinde sağlandı, fakat başlıca rolü eski baş ekonomist ve şimdiki başkanı Fatih Birol oynadı. Bu nedenle 2017 enerji insanı olarak onu seçiyorum” dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın Birol liderliğinde değişen dünyanın dengelerine uyum sağlamayı başardığı kaydedilen makalede, “Kuruluş hedefini ihmal etmeden enerji güvenliği tanımını bugünün gerçekleri olan iklim değişikliği, şehirlerde hava kalitesi ve enerjiye erişim gibi konuları kapsayacak şekilde genişletti” denildi.
Fatih Birol, 1995 yılında IEA’ya katılmadan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nde (OPEC) görev yaptı. Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü’ne seçilmeden önce IEA’nın başekonomisti ve kurumun enerji ve iklim değişikliği politikasının ekonomik analizinde sorumluydu.

BAKMADAN GEÇME!