Yerli turist rezervasyonları arttı

Güncelleme Tarihi:

Yerli turist rezervasyonları arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 13:41

Türkiye bu sene yabancı turist konusunda iyi bir yıl beklemiyor fakat erken yerli turistin talebi yabancıların açığını kapatabilir. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal yerli turistlerin erken rezervasyonlarından bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 25 artış yaşandığını şu ana kadar 4 milyon rezervasyon yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal bu sene yapılan tatil rezervasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünal yerli turistlerin erken rezervasyonlarından bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 25 artış yaşandığını şu ana kadar 4 milyon rezervasyon yapıldığını da belirtti.

Yerli turist rezervasyonları arttı

Ünal açıklamasına şöyle devam etti:  Yakıt desteğinin sezon sonuna kadar uzatılması kararı da sektör açısından son derece önemliydi. Bakanlar Kurulunda karar alındı. Önümüzdeki günlerde gerekli resmi açıklamalar alınacak. Bu dönem sektör temsilcileriyle birlikte erken rezervasyona önem verdik.

Rezervasyon oranları bu yılın geçen yıla oranla yüzde 25’lik artış gösterdi. Şuan itibariyle 4 milyon civarında bir sayıya ulaştı. Yurtdışı rakamlar şuan belli değil.

Haberin Devamı

Biz bu Nisan ayından itibaren Avrupa’ya dönük geniş reklam faaliyeti yürüteceğiz. Çünkü her zaman söylediği gibi Türkiye’nin tanınırlık konusunda bir sorunu söz konusu değil.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!