Yayındayız!

Güncelleme Tarihi:

Yayındayız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 22:55

Periscope ile başlayan canlı yayın trendi tüm hızıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Neredeyse tüm sosyal ağlarda yer alan canlı yayın özelliği artık cihazlara da sıçradı. Geliştirilen yeni cihazlar sayesinde akıllı telefonlardan bağımsız olarak canlı yayın yapılabiliyor.

HAYATIMIZIN ayrılmaz bir parçası sosyal ağlar oldu. Facebook, Twitter, Instagram derken artık her anımızı paylaşmaya başladık. Geçtiğimiz yıl Periscope ile popüler olan canlı yayın uygulamaları, artık vazgeçilemez trendler arasına girdi. Akıllı telefonlarla başlayan bu trend, yeni cihazların ve özelliklerin de geliştirilmesini sağlıyor. Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar canlı yayınların görüntüsünün anlık olarak paylaşılmasını sağlıyor. YouTube ise kullanıcıların kuracağı kanallar ve kamera ekipmanlarıyla daha profesyonel canlı yayın imkânı sunuyor. Geliştirilen yeni kameralar ise direkt olarak kablosuz internete bağlanıyor ve canlı yayın yapılmasını sağlıyor. Bu hafta canlı yayın yapabileceğiniz cihazları ve sosyal ağları bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Arkadaş grubuna özel yayın

Şu anda iPhone ve iPad modelleri üzerinden canlı yayın destekleyen Facebook’un canlı yayın özelliği, ‘Durum Güncelle’ seçeneğine tıklayarak kullanılabiliyor. Özellik aktifleşmişse alt bölmede ‘Canlı video kaydet ve paylaş’ seçeneği çıkıyor. Devam seçeneğine tıkladıktan sonra ‘Canlı videonu açıkla’ bölümüne canlı yayınınızın ismini yazıp yayına başlayabilirsiniz. Facebook’un bu özelliğinin şu anda harici kamera desteği yok.

Telefondan bağımsız 4K canlı yayın

Şu anda canlı yayın yapabilmek için bir sosyal ağ veya akıllı telefon kullanmanız gerekiyor. Ancak canlı yayınlarınızı direkt Wi-Fi üzerinden de yapabilirsiniz. Movi adındaki canlı yayın kamerası yayınlarda sosyal ağ veya akıllı telefon zorunluğunu ortadan kaldırıyor. Direkt Wi-Fi modeme bağlanan cihaz, 4K görüntü kalitesinde canlı yayın imkânı sunuyor. Movi, 399 dolara satılacak.

Canlı yayında telefonunuzu kırmayın

Periscope, artık farklı cihazların kameralarıyla da kullanılabilmeye başladı. Canlı yayınlar aksiyon kamera markası GoPro ile de yapılabiliyor. Bu özellikten yararlanmak için GoPro kameranızın Wi-Fi özelliğini açık hale getirin ve video modunda olduğundan emin olun. iPhone cep telefonlarınızda Periscope uygulamasını açın ve ‘Yayın başlat’ butonuna basın. GoPro otomatik olarak ekrana gelecek ve canlı yayınınıza bir isim vererek yayını başlatabilirsiniz. Yeni özellik GoPro HERO4 ve iPhone ile kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

YouTube üzerinden canlı yayın

Canlı yayın için profesyonel ortam sunan YouTube’ta hem bilgisayarlar üzerinden hem de akıllı telefonlarla canlı yayın mümkün. Bilgisayardan canlı yayın yapabilmek için video yükleme seçeneğinden ‘Live Stream’ özelliğini seçmek gerekiyor. Bilgisayara yüklenen bir yazılım ile aktif hale gelen canlı yayınları, harici kameralarla da yapabilirsiniz. Akıllı telefonla canlı yayın için Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus akıllı telefonları kullanmanız gerekiyor.

OYUN DÜNYASI

PES Türkiye turnuvası başlıyor
DÜNYANIN en popüler futbol maçı oyunlarından PES’in Türkiye Ligi başlıyor. Turnuva, Aral ve Teknosa işbirliği ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak. Türkiye birincisi, Avrupa Şampiyonlar Ligi Finali ile aynı gün Milano’da yapılacak Pes Ligi Dünya Finali’ne katılacak.

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

Teknoloji tutkunlarına özel bavul
HEM teknoloji tutkunu olup hem de seyahat seviyorsanız akıllı telefon, tablet, kablo veya harici şarj taşımak gerekiyor. Bluesmart adındaki yeni nesil bavul, üzerinde bulunan USB girişiyle şarj imkanı sağlıyor. Ürünün fiyatı 399 dolar.

UYGULAMA

Çevreyi keşfetmek için yeni uygulama
Yeni gittiğiniz bir yeri veya yaşadığınız şehirdeki görmediğiniz yerleri Inquire adındaki uygulama ile keşfetmek çok kolay. Siz yürürken bildirimler gönderen uygulama, önerdiği yerlerde öne çıkan özellikleri anlık aktarıyor. iOS için geliştirilen uygulamayı 5.29 TL’ye indirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!