Yapı endüstrisinde ilk kadın başkan göreve başladı: Gayrimenkulde bayrak değişimi

Güncelleme Tarihi:

Yapı endüstrisinde ilk kadın başkan göreve başladı: Gayrimenkulde bayrak değişimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2023 07:00

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER’de yeni başkan Neşecan Çekici oldu. Görevi Mehmet Kalyoncu’dan devralan Çekici, kentsel dönüşüm, kira sorunu ve fiyatlardaki manipülasyon başlıklarına odaklanacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER’de yeni dönem başlıyor. 10 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip 268 üyesi ile gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren GYODER’in başkanlık görevini, dernekte uzun yıllardır aktif görevlerde bulunan Neşecan Çekici devraldı. GYODER’e 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu ise görevine GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek. Çekici, bu görevlendirme ile yapı endüstrisinin ilk kadın sivil toplum kuruluşu lideri oldu.

Dün düzenlenen basın toplantısında görevi Neşecan Çekici’ye devreden Mehmet Kalyoncu, “3 yıldır büyük bir heyecan ve sorumlulukla yürüttüğüm GYODER başkanlığı görevimi, Yönetim Kurulu’nda aldığımız ortak kararla, 2011’den beri yönetimde aktif rol alan Neşecan Çekici’ye devrediyorum. Ben bu dönemde vicdanımı dinleyerek kurucusu olduğum Türkiye Tasarım Vakfı çatısı altında deprem bölgesindeki tasarım ve planlama çalışmalarına odaklanacağım” dedi.

Haberin Devamı

Yeni dönemde GYODER başkanı olarak görev yapacak olan Neşecan Çekici ise şunları söyledi: “3 yıldır birçok projenin ilk tohumlarını attık ve hepsinde de sektörümüze ve kamuya yarar sağlayabilecek bir aşama kaydettik. GYODER olarak, sektörün kuvvetli desteği ile devam eden projelerimize ivme kazandırarak kararlılıkla ilerleyeceğiz. Bu yeni dönemde işbirliği ve dayanışma ruhuyla, gayrimenkul sektörümüzü daha ileriye taşımak için birlikte çalışacağız.”

GÜNDEM: DÖNÜŞÜM KİRA VE FİYATLAR

GYODER Başkanı Çekici, devam eden ve yeni başlayacak projeleri için şu bilgileri paylaştı:

-“‘Yeni Konut Modeli’miz için çalışmalarımız sürüyor. Kamu-özel sektör işbirliği ile erişilebilir fiyatlı kiralık konut modelini uygulamayı planlıyoruz.

- Ticari dönüşüm çabaları yerine, dönüşüme sosyal bir bakış açısı getirmek, bunun için de kentsel dönüşüm gayrimenkul yatırım fonu kurmak gündemimizde. Sektördeki dokuz büyük geliştiricinin projelerini buna dahil etmeyi planlıyoruz.

-Ana vizyonu olan ‘Tabiat’, ‘Toplum’, ‘Teknoloji’ ve ‘Tasarım’dan oluşan 4T prensiplerini karşılayan şirketlere 4T Sertifikası vereceğiz.

Haberin Devamı

-Şehirlerimizi afetlere hazır hale getirmek, yeniden yapılanma sürecinin stratejisini oluşturmak ve uygulamak hedefiyle faaliyet gösterecek olan CITYLAB Türkiye merkezini kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

-Bir diğer projemiz ‘Konut Projeleri İçin Pazar Yeri’. Son dönemde herkesin aklını kurcalayan fiyatlar konusundaki manipülasyon ve fırsatçılık endişesini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

-Çalışmasına başladığımız iş gücü raporu ile de iş gücü sorunu, malzeme fiyatları, uluslararası iş gücü transferi başlıklarını değerlendireceğiz. Önce sorunu tespit edip, sonra çözüm önerilerimizi sunacağız ve bir mevzuat hazırlayacağız.”

TASARIM VAKFI DÜNYAYA AÇILIYOR

Haberin Devamı

Aynı zamanda Türkiye Tasarım Vakfı Başkanı olan Mehmet Kalyoncu, bu alandaki yoğun çalışması nedeniyle GYODER başkanlığından ayrıldığını dile getirdi. Deprem bölgesinde şehirlerin yeniden tasarımı için yoğun mesai harcadıklarını anlatan Kalyoncu vakıf ile yurtdışına açılacaklarını da ifade etti. Kalyoncu, “Önce deprem bölgesi, sonra başta İstanbul olmak üzere deprem riski olan illerimiz için çalışacağız. Önceliğimiz ülkemiz olacak. Sonrasında savaşın ve afetlerin zarar verdiği ülkeler ve şehirler için de tasarım desteği vermek istiyoruz. Gazze de bunlardan biri olabilir” dedi. GYODER, Kalyoncu döneminde, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden sonra bölgede aktif olarak sorumluluk üstlenmiş ve gönüllü olarak 100 bin konutun master plan ve mimari projelerinin 3 ay gibi kısa bir sürede hazırlanmasını sağlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!