Yapay zekâ uzmanı yetiştirilecek

Güncelleme Tarihi:

Yapay zekâ uzmanı yetiştirilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2023 07:00

Hazine ve Maliye Bakanlığı sahipliğinde devam eden ‘1 Milyon İstihdam Projesi’ kapsamında Yapay Zekâ Uzmanı Yetiştirme Programı başlatıldı. Ahmet Çalık Vakfı sponsorluğunda ve Türkiye Bilişim Derneği koordinasyonunda gerçekleşecek programın eğitimleri İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Program için taraflar arasında protokol töreni geçtiğimiz günlerde yapıldı. Törende konuşan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın, “Eğitim ve istihdamda fırsat eşitliği imkânı sunan yenilikçi modeli ve oluşturduğu faydalarla projemiz dünyada örnek alınır hale geldi. Şimdi de bugünün ve yarının ihtiyacı olan Yapay Zekâ Uzmanı yetiştirme programı başlatıyoruz” dedi. Ahmet Çalık Vakfı’na desteği için teşekkür eden Taşkın, teknoloji alanında istihdamı ve üretimi artıracak yeni çalışmalar yapmaya da devam ettiklerini söyledi.

İşbirliği protokolü imza töreninde söz alan Ahmet Çalık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Can Çalık da programdan ilk etapta 140 gencin yararlanacağı bilgisini verdi. Programın kapsamı hakkında bilgi veren Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aktepe ise, “Uygulamalı eğitimler tamamlandığında gençlerimiz doğrudan istihdama yönlendirilecek” dedi. Ayrıca Programa katılmak isteyenler https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/ adresinden projeye kaydolarak başvuru yapabilecek.

BAKMADAN GEÇME!