‘Yabancı yatırımcı Türkiye’ye dönüyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Yabancı yatırımcı Türkiye’ye dönüyor’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2023 07:00

Türkiye’nin yeni ekonomi politikaları, dünyanın en önemli ekonomi gazetelerinden biri olarak gösterilen İngiliz Financial Times’ın da gündeminde. Gazetede yer alan habere göre yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi artmış durumda.

Haberin Devamı

Türkiye’nin üç yıllık ekonomi hedeflerinin paylaşıldığı ‘Orta Vadeli Program’ın (OVP) açıklanmasından ardından hazırlanan haberde, küresel yatırımcıların Borsa İstanbul’daki hisse senetlerine ve Türk tahvillerine yöneldiği ifade edildi. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez de “Ekonomiyi istikrara kavuşturacak politikaların uygulanmasında Türkiye’ye eşlik etmeye kararlıyız” diye konuştu.

UMUTLAR ARTTI

İsveç’in önde gelen portföy yönetim şirketi East Capital’in Baş Yatırım Yetkilisi Jacob Grapengiesser’in Türkiye için kullandığı “oyun değiştirici” ifadesinin yer verildiği haberde, ekonomi politikalarının güçlü bir siyasi iradeye dayandığı vurgulandı. Ayrıca Türkiye’nin yeni ekonomik planına sadık kalacağı yönündeki umutların, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Orta Vadeli Plan’ı açıklarken verdiği “enflasyonla mücadele için sıkı para politikası” uygulama sözü ile arttığının altı çizildi.

BAKMADAN GEÇME!