WhatsApp mesajları ‘gizleyerek’ koruyacak

Güncelleme Tarihi:

WhatsApp mesajları ‘gizleyerek’ koruyacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 07:00

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp’ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu yeni özelliği “sohbet kilidi” yapılan son güncellemeyle daha çok akıllı telefon kullanıcısına sunulmaya başladı.

Haberin Devamı

Bu özellikle kullanıcılar artık seçtiği sohbetteki konuşmaları ve görüntüleri başkalarının okumaması için kilitleyebilecek. Parola, yüz tanıma (Face ID) ve parmak izi yöntemlerinden birisiyle kilitlenebilecek bu sohbetler “kilitlenmiş sohbetler” isimli ayrı bir klasörde tutulacak. Bu klasör telefon sahibi dışında açılamayacak. Bu özellikle hem iPhone hem de Android kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

NASIL AKTİF EDİLECEK

Sohbet kilidini etkinleştirmek için kullanıcıların WhatsApp’ı açarak “Sohbet bilgisi” bölümüne gitmesi ve devamında “Sohbet kilidi” bölümüne dokunması yeterli olacak. Ardından “Bu sohbeti (iPhone için Face ID, Android için parmak izi veya parola) ile kilitle” kısmına dokunulacak ve doğrulama işleminin ardından süreç tamamlanmış olacak. Kilitlenmiş sohbetler ilk etapta ana ekranda gözükmeyecek ancak ekran aşağı kaydırılırsa görüntülenebilecek. Bu özelliği devre dışı bırakmak için ise sırasıyla sohbet bilgisi-sohbet kilidi- kapalı bölümlerine gitmek yeterli olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!