Vekillerden Togg’a tam not

Güncelleme Tarihi:

Vekillerden Togg’a tam not
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 07:00

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Türkiye’nin Otomobili Togg’un Bursa Gemlik’te bulunan teknoloji kampusuna teknik inceleme gezisi yaptı.

Haberin Devamı

Komisyon Başkanı Mustafa Varank ve beraberindeki milletvekilleri Togg CEO’su Gürcan Karakaş’tan brifing aldı, fabrikada incelemelerde bulundu. Vekiller daha sonra Togg’un direksiyonuna geçti. Türkiye yollarında boy gösteren Togg T10X, hem sürüş performansı hem de teknolojik özellikleriyle vekillerden tam not aldı.

KOMİSYON İNCELEDİ

Teknik inceleme gezisine Meclis AK Parti Grup Başkanvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ile Leyla Şahin Usta, Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunun AK Partili üyeleri Şahin Tin, Cevahir Uzkurt, Faruk Aytek, Yusuf Ziya Aldatmaz, İrfan Çelikaslan, Mehmet Eyup Özkeçeci, Bayram Şenocak, Mustafa Hakan Özer ile CHP’li üyeler Müzeyyen Şevkin, Türker Ateş, Nail Çiler, Talat Dinçer ve İYİ Partili Üye İdris Nebi Hatipoğlu katıldı.

Haberin Devamı

Vekillerden Togg’a tam not



TEKNOLOJİ SUNUMU

Togg Teknoloji Kampüsü’ndeki gövde, boya, montaj ve batarya olmak üzere dört ayrı bölümde üretim aşamaları hakkında bilgi alan heyete, Togg CEO’su Karakaş, mobilite ekosistemi, teknolojideki gelişmeler ve vizyonu içeren bir sunum yaptı.
Sunumun ardından Komisyon Başkanı Varank ve beraberindekiler, üretim aşamalarını inceledi. Kampüs içinde bulunan piste geçen milletvekilleri, direksiyona oturdu, Togg T10X’i test etti.

Komisyon Başkanı Varank, ziyarete ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

GURUR PROJESİ

“Komisyondaki iktidar ve muhalefet partilerinden vekil arkadaşlarımız bu ziyarete katıldılar. Bildiğiniz gibi Togg, Türkiye’nin gurur projesi. Değişen ve dönüşen mobilite sektöründe Türkiye’nin ‘Ben de varım’ dediği önemli bir proje. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin kalkınmasının formülünü şu şekilde ifade ediyor: Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat. İşte bu formüle uygun çok önemli bir projeden bahsediyoruz. Gürcan bey, yıl sonuna kadar 28 bin adet aracın üretimini tamamlayıp teslimatı gerçekleştireceklerini ifade etti. Biz de bu işin takipçisi olacağız.”

Haberin Devamı

HER ZEMİNDE GÜVENLİ SÜRÜŞ

Heyette yer alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, test sürüşünün ardından, “Özellikle 18 derecelik yokuşun tam ortasında durduk ve bir milim geri kaymadan araç hafif bir gaza basmakla yavaşça ve sizi en ufak bir güvensizlik sendromuna sokmadan çok güzel bir şekilde yol almaya başladı. Bu deneyim, her türlü zeminde bizi güvenli bir sürüş konforunun beklediği yönündeki kanaatimizi pekiştirmiş oldu” dedi.

HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş de daha önce Togg’u deneyimlediğini söyledi. Togg’un ne kadar ilerlediğini görmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Ateş, “Bu stratejik ürünlerin yerel imalatnın yapılması, ‘Türk malı’ olması bizler için çok gurur verici. Böyle girişimlerin de artarak devam etmesini canı gönülden isteriz. Biz de her zaman destekçisiyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘UÇAKTA GİBİ HİSSETTİM’

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta da test sürüşünün ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Gaza dokunduğunuz andan itibaren hiç ses ve sarsıntı hissetmeden çok hızlı bir şekilde 100 km. hıza ulaşıyorsunuz. Çok güzel bir duygu. Kendimi bir an yerde değil aslında bir uçağın içinde gibi hissettim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!