Uyum'da ibre Ankaralı Makro'ya döndü

Güncelleme Tarihi:

Uyumda ibre Ankaralı Makroya döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 14:53

Şirket satınalma ve birleşmeler konusunda gıda perakendeciliğinde hareketlilik hız kesmiyor. Bir süreden beri pazarlık masasında olan İngiliz Tesco Kipa ile Uyum Gıda arasındaki görüşmelerde nihai karar açıklanmadan yeni bir görüşme trafiği başladı. Uyum Gıda ile bu kez görüşme yürüten taraf 170 şubeli Makro Market. Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, resim görüşmelerin bu hafta başında başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Tesco Kipa ile Uyum Gıda arasındaki görüşmeler sürüyor. Tesco Kipa yetkilileri, daha önce Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptıkları açıklamada bir değişiklik olmadığını görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. Ancak Uyum Gıda ile yoğun bir görüşme trafiği içine giren taraf şimdilerde Makro Market.

GÖRÜŞMELER ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE
Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Uyum Gıda ile olan resmi temaslarının bu hafta başında başladığını bildirdi. Görüşmelerin ne yönde sonuçlanacağı konusunda şimdilik bir değerlendirme yapılamayacağına vurgu yapan Songör açıklamasında “Ben şimdi Uyum ile görüşmüyoruz desem doğru olmaz. Ama görüşmenin yapılıyor olmasında olumlu sonuç alınabileceği anlamı çıkmaz. Biz bir çalışma yapıyoruz. Bir süredir sadece görüşme pozisyonundayız” dedi.

Haberin Devamı

Songör, Uyum Gıda’nın Makro Market ile olduğu gibi Tesco Kipa ile de görüşmelerinin olduğu bilgisine sahip olduğunu söyledi.

KAP’A ‘ORTAKLIK’ AÇIKLAMASI
Görüşmelere ilişkin Uyum Gıda tarafından KAP’a yapılan açıklamada şu bilgi paylaşıldı: “
Şirketimizin gelişim süreci içerisinde, operasyonel ve finansal konumuna katkı sağlayacağı düşünülen, olası tüm yerli ve yabancı kurumsal yatırım şirketleri, fonlar ve stratejik ortaklıklar ile ortaya çıkabilecek çeşitli potansiyel opsiyonların değerlendirilmesi ve analiz edilmesi amacıyla, Balıklı Danışmanlık Şirketi ile yetki sözleşmesi imzalanmıştır.”

Ankaralı Songör Ailesi’nin 1991 yılında temelini attığı Makro Market’in Türkiye genelinde 170 mağazası bulunuyor. Söz konusu mağazalara 5 bin kişi çalışıyor.

54 MAĞAZASI BULUNUYOR

Uyum Gıda'nın temeli ise 14 yıl kadar önce 8 ortağın bir araya gelişi ile atılmıştı. Yüzde 30 hissesi halka açık olan Uyum'un ortakları arasında Keleş ve Akyüz Aileleri bulunuyor. Şirketin kurucu ortaklarından İskender Keleş, Ali, Mehmet ve Ahmet Akyüz, İstanbul Rami'de gıda toptancılığı yapıyordu.

Haberin Devamı

Uyum'un 2012'nin ilk 9 aylık sonuçlarına göre cirosu 257 milyon 215 bin TL. Uyum’un İstanbul’da yoğunlaşan 54 mağazası bulunuyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!