Ukrayna krizde darbe yedi, villaları Kazak ve Rumen turistlerle doldurdu

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna krizde darbe yedi, villaları Kazak ve Rumen turistlerle doldurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2009 00:00

Krize rağmen sürdürdükleri hizmet kalitesinden hiç ödün vermeden alternatif pazarlarda yeni müşterilere ulaşmayı başardıklarını söyleyen Diamond Golf Hotel’in Genel Müdürü Zafer Alkaya, “Bu yıl Ukrayna pazarı darbe yedi. Ancak onların yerine Kazakları keşfettik” dedi.

Haberin Devamı

FİYAT indirimleri ile bir oteli doldurmanın kolay olduğunu, asıl marifetin indirim yapmadan doluluk oranını yükseltmek olduğunu belirten Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Hotel’in Genel Müdürü Zafer Alkaya, eylül dahil son 4 ayı dolu geçirdiklerini söylüyor. Zafer Alkaya ve Cornelia De Luxe Resort Hotel’in Genel Müdürü Hakan Duran, sektörde 2009 ve 2010’a ilişkin beklentilerini açıkladı.
Ciro 18 milyon Euro
Zafer Alkaya, sektörle ilgili şunları söyledi: “İndirimler etkili; ama biz indirim yapmadık. Genelde indirim yapan herkes dolduruyor. Krize rağmen biz odalarımızı doldurduk. Bu yılın cirosunu şimdiden söylemek biraz zor ama 16-18 milyon Euro’yu bulabilir. Bu yıl Ukrayna pazarı krizden büyük yara aldı. Ukraynalı turist akışı durdu denilebilir. Ancak onların yerine alternatif pazarlar iyi işledi. Rusya’dan her koşulda gelen oluyor.”
Bu yıl Kazak turistleri de keşfettiklerini söyleyen Alkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kazaklar, nitelikli servis almak istiyor. Bizim için önemli bir pazar. Aileler geliyor, onlarda para var. Lüks istiyorlar. Villaları, nitelikli odaları Kazaklara satıyoruz. Göl evlerini Kazak aileler tercih ediyor. Kazaklar Ukrayna’nın yerini doldurdu. Geçen yıl gelen Kazak turist sayısı azdı. Bu yıl 5-6 bini bulduk. Böylece Ukrayna pazarındaki boşluk da dolduruldu.”
2010 da umut veriyor
Cornelia Diamond Genel Müdürü Alkaya, sektörün 2010’la ilgili beklentilerini de dile getirdi: “Bu yıl Romenler de villa müşterisi olmaya başladı. Onlar da para kazanmaya başladı. Önümüzdeki yıldan umutluyuz. Bu yıl her şeye rağmen iyi bir sezon geçiriyoruz. Ekonomilerdeki toparlanmaya paralel olarak tur operatörleri, 2010 için çok iyi hedeflerden söz ediyor. Biz de aktif olarak pazarlama turlarına katılıyoruz. Kısa sürede iyi bir müşteri kitlesi yakaladık. Bu yıl gelenler, önümüzdeki dönemler için yeni müşterileri de beraberinde getiriyor.
Son dakikalar işe yaradı
Cornelia De Luxe Resort Hotel’in Genel Müdürü Hakan Duran ise 2009 yılı için başlangıçta kötü gidişat öngörmekle birlikte, sektörün ‘son dakika rezervasyonları’ ile yol aldığını söyledi. Her iki otelde de Eylül ayına yüzde 100 dolulukla girdiklerini belirten Hakan Duran, “Sektör genelinde olduğu gibi biz de kısa vadeli rezervasyonlarla gidiyoruz. Böyle bir dönemde son dakikaların, herkese yaradığı söylenebilir. Son dakikalar için fiyat indirimleri devreye sokuldu” dedi.

Haberin Devamı

Zincir otel projeleri ertelendi

Haberin Devamı

CORNELİA Otelleri; Bodrum, Didim ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cornelia zinciri olarak açmayı planladığı yeni otel projelerini şimdilik ileri tarihe erteledi. Cornelia Diamond Genel Müdürü Alkaya, kısa bir süre önce otelleri bünyesinde bulunduran Diler Grubu’nun Başkanı Recep Sami Yazıcıoğlu’nu kaybetmiş olmaları nedeniyle, bu projeleri ertelemenin de doğal olduğunu kaydetti. Alkaya, “Recep beyi yeni kaybettik. Bu aşamada söz konusu projeler üzerinde bir çalışma yürütmek kuşkusuz zordu” dedi.

2010 için golf  rezervasyonları gelmeye başladı

CORNELİA Diamond Golf Resort&Spa Hotel’in Genel Müdürü Zafer Alkaya, golf turizminin de başladığını hatırlatarak, “Golf, bu yıl biraz sönük geçti. 2010’da daha iyi olacak. Şimdiden önemli rezervasyonlar geliyor. İngilizler golfe meraklı. En başta İngilizler var. Onları Holandalı ve Almanlar izliyor” dedi. 2012’de Dünya Amatör Golf Turnuvası Türkiye’de olacak. Bu turnuvanın sponsorluğunu da, Cornelia Golf, Gloria Golf ve Antalya Golf olmak üzere üç otel üstlendi. Genel Müdür Alkaya, bu turnuvaların bölgenin uluslararası tanıtımı için büyük bir fırsat olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!