Üçüncü çeyrek kârı 5.5 milyara ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü çeyrek kârı 5.5 milyara ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2023 07:00

Turkcell yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Turkcell’in grup gelirleri yıllık bazda yüzde 77.3 büyüyerek 26 milyar TL, FAVÖK ise yüzde 88.9 oranında artarak 11.3 milyar TL oldu. Turkcell’in 2023 yılı üçüncü çeyrek net kârı da yüzde 128.7 artarak 5.5 milyar TL’ye ulaştı. Turkcell, bu çeyrekte mobil tarafta 586 bin ve sabit tarafta 57 bin yeni müşteri kazandı ve böylece yılın üçüncü çeyreğinde toplam 674 bin abone kazandı. Turkcell’in yılın ilk dokuz ayında toplam faturalı müşteri bazındaki artışı ise 1.1 milyon oldu. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, genişleyen müşteri bazı, dijital servisler ve techfin faaliyetlerinin katkısıyla Turkcell’in yılın üçüncü çeyreğinde de istikrarlı ve güçlü büyümeye devam ettiğini söyledi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ HEDEFİ

Dr. Ali Taha Koç, “Gelecek dönemde Turkcell’in gelişmiş teknolojik yetenekleri ve inovasyon gücü sayesinde pazardaki konumumuzu güçlendirecek, toplum için daha parlak bir dijital gelecek ortaya koyacak ve tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte Turkcell’i ülkemizin teknoloji dönüşümünün liderliğine taşıyacağız” dedi. Koç ayrıca Turkcell’in tükettiği enerjinin tamamını kendi ürettiği yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedeflediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Dr. Ali Taha Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Turkcell olarak yüzde 100 yenilenebilir enerji sertifikalı kaynakları kullanmanın yanında bu alandaki yatırımlarımıza da hız katıyoruz. Bu kapsamda 2021 yılında satın aldığımız 18 megavat kurulu güce sahip rüzgar enerji santralı ile ilk adımımızı atmıştık. Yatırımlarımıza güneş enerji santralleri ile devam ediyor, üç yıl içerisinde 300 megavatlık kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yatırımların ilk fazında 54 megavat kurulu güce önümüzdeki yılın ilk yarısında ulaşmayı planlıyoruz. 2026 itibarıyla Turkcell’in toplam enerji tüketiminin yüzde 65’ini kendi yeşil enerji kaynaklarımızdan karşılamayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!