Uçağa girene kadar serbest!

Güncelleme Tarihi:

Uçağa girene kadar serbest
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 21:05

ABD ve İngiltere’nin uçaklardaki cep telefonu hariç elektronik cihaz yasağının havalimanlarında geçerli olmadığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Havalimanında tablet ve bilgisayarlar kullanabilecek, uçağa binişten hemen önce toplanacak” dedi.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere’nin uçaklardaki elektronik cihaz yasağıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Havalimanında tablet ve bilgisayarlar kullanabilecek, uçağa binişten hemen önce toplanacak” dedi. Bakan Arslan, Şöyle konuştu: “Güvenlik tedbiriyle önlem alınabilir, buna hiç şüphe yok. Özellikle havacılık sektöründe ihmale yer yok. Biz almamız gereken bütün tedbirleri aldık. Teknik bazda söylemek istediğimiz bu. Alınması gereken bütün tedbirleri en üst seviyede alalım. Ancak yolcularımızın konforunu engelleyecek herhangi bir uygulamanın olmaması gerektiğini vurguladık.

THY EKİBİ TOPLAYACAK

Yolcularımıza söylemek istediğimiz şu. Havalimanına geldiklerinde hemen bilgisayarlarına el konulmayacak. Önce bagajlarını bagaja gönderecekler. Arınmış sahaya (havalimanının içine) laptopları ile girecekler. Uçağa binmeyi beklerken cihazlarını kullanabilecekler. En son uçağa geçerken toplanacak. Türk Hava Yolları’nın ilgililerine teslim edecekler. Türk Hava Yolları bunları gittikleri yere kadar götürecekler. Sonra bizzat yolcunun eline teslim edecek. Arınmış sahada da yolcularımız cihazlarını kullanabilecekler, boarding esnasında toplanacak. Güvenlik tedbirleri alınmalı ama alınırken bazıları bunun dışında tutulmamalı. Ticaretin rekabetin söz konusu olduğu ortamda, haksız rekabeti doğuracak bir uygulamanın olmaması gerekiyor. İstanbul’un üzerinde özellikle bunun için çok duruyoruz. Bir uygulama her yerde aynıysa biz de aynı şekilde uyalım. Ama bir yere uyguluyor bir yere uygulamıyorsanız biz bunun arkasında başka şeyler ararız. Haksız değil insanlar bu konuda. Bizim istediğimiz İstanbul’u Avrupa’daki herhangi bir limandan ayırmasınlar.”

Haberin Devamı

TİCARETİ GELİŞTİRİYOR

Bakan Arslan, 1915 Çanakkele Köprüsü ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Biz Çanakkale Köprüsü’nü yaptığımızda herkesin söylediği şuydu; ‘Yaz aylarında birkaç ay birileri seyahat edecek diye 10 milyar TL üzerinde bir bedelle köprü yapılıyor.’ Biz projeleri yaparken mevcut taşımacılığı kolaylaştırıyoruz. Projeler bulundukları yerde ticareti sanayiyi geliştiriyorlar. İlave taşıma kapasitesini geliştiriyorlar. Bu köprüler birbirinin yükünü hafifletecek köprülerdir. Bunlar sayesinde ülkenin gelişmesidir bizim amacımız. Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlarken doğu-batı arasında bir bağlantı yaptık. Aynı koridorları kuzey-güney hattıyla bağladığımızda amacımıza ulaşmış olacağız. Zigana Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak çok önemli bir proje. Bu tünel ticaret ve iletişimin gelişmesi için çok önemli.”

Haberin Devamı

TABLET ÇÖZÜM DEĞİL AMA DEĞERLENDİRİYORUZ

TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, ABD ve İngiltere’nin uyguladığı yasakla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Söz konusu yasak kararının ücretsiz Wi-Fi ya da tablet dağıtımıyla aşılması mümkün değil. Onu da değerlendiririz ama bunun onun muadiliymiş gibi yansıtılması yolcuları aldatmak olur, bu çözüm değil. Çünkü birçok insan, özel bilgilerini, başka elektronik cihazlarda güvenlik nedeniyle kullanmak istemez. ABD’ye yapılan seferler Amerikan Transportation Security Administration (TSA) tarafından sürekli olarak denetleniyor. Orada özel güvenlik hizmeti veriliyor. Özel güvenlik hizmeti veren firma da, ajans tarafından akredite olmuş bir ajans. Dolayısıyla uçağa giren tüm personel ve yolcuların üzerleri ile eşyaları özel güvenlik tarafından aranıyor. Uçağa erişim, bu özel güvenlik şirketinin kontrolünde yapılıyor. Bu kadar güvenlik önlemi alınmışken, bu da geçtiğimiz aylarda, Amerikan TSA tarafından yapılan denetimde herhangi bir problem bulunmamışken, açıklanan bu listede İstanbul’un yer alması, bizi hayretler içinden bıraktı.”

 

Haberin Devamı

KESİNTİSİZ İLETİŞİM İÇİN EXPHONE

YOLCULARIN uçuş sırasında da kesintisiz iletişim imkânına kavuşabilecekleri, eXPhone adlı sistemin THY uçaklarında nisan ayından itibaren tüm akıllı telefonlarla yapılabileceği açıklandı. Bedava internet ile ilgili çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken yetkililer, uluslararası bir elektronik şirketi tarafından kurulan sistemin kullanım detaylarına Skylife'tan ulaşılabileceği ve ücretinin de yolcunun hizmet aldığı operatörlerin faturalarına yansıtılacağı bildirildi.

 

AMERİKA VİZESİNDE SOSYAL MEDYA SORGUSU

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın, geçen hafta tüm dünyadaki ABD diplomatik misyonlarına gönderdiği yazıda, Amerikan vizesi için yapılan başvurularda daha sıkı güvenlik incelemesi yapılması talimatını verdiği bildirildi. Amerikan New York Times gazetesinde yer alan ve söz konusu diplomatik belgenin de paylaşıldığı haberde, Trump yönetiminin yeni vize rejimine ilişkin katı güvenlik prosedürlerinin detayları yer aldı. Belgeye göre, ABD’nin Vize Muafiyet Programı kapsamındaki 38 ülke hariç, dünya genelindeki vize başvurularında başvuru sahiplerinin birçok kişisel bilgisi detaylı olarak incelenebilecek. Buna göre vize başvurusu yapan adayların son 15 yıldaki seyahat geçmişi, ikamet ettiği adresler, çalıştığı işyerleri ile son 5 yıldaki e-posta adresleri ile sosyal medya hesaplarıyla ilgili bilgiler sorulabilecek. Vize başvurusu yapan kişilerin daha kapsamlı şekilde vize mülakatına alınması önerilen belgede, elçilik veya konsolosluklardaki yetkililerin “kimlerin ABD için tehdit olup olmadığına” karar vereceği ifade edildi.

Haberin Devamı

 

BAKMADAN GEÇME!