TÜSİAD’dan sonra pazartesi günü yeni yatırımcılarını ağırlayacak

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD’dan sonra pazartesi günü yeni yatırımcılarını ağırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2013 01:03

Barış süreciyle başlayan Güneydoğu’ya yatırımcı ilgisi devam ediyor. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, “Pazartesi günü 6 firmaya birden randevu verdik, hepsi burada yatırım yapmak istiyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) haziran ayında yoğun katılımla gerçekleştirdiği ve işadamlarını bölgeye yatırıma davet eden toplantısının ardından Cizre, pazartesi günü yeni yatırımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (Cizre TSO) Başkanı Süleyman Çağlı, “Pazartesi günü 6 firmaya birden randevu verdik. Cizre Organize ve Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırım yapmak istiyorlar” dedi.

6. BÖLGE AVANTAJI DA VAR


Başkan Çağlı, OSB’deki ilk 500 dönümlük yerin dolduğunu yeni yatırım taleplerini karşılamak için ikinci 500 dönüm yeri hazırladıklarını söyledi. Çağlı, şöyle konuştu: “Firmalardan bir tanesi Ceyhan’da faaliyet gösteren bir tekstil fabrikası. Bin kişiye istihdam sağlamak istiyor. Ağırlıklı olarak Irak’a çalışan bir firma. Burası hem Irak’a yakın, hem de teşvikler açısından 6. bölge kapsamında. Burayı tercih edecek diğer firmalar için de 6. bölge olmanın avantajları çok önemli. Zaten Organize Sanayi Bölgesi’nde 500 dönümlük yerimiz dolmuştu, o bölgede sadece 15 dönümlük boş yerimiz var. Ceyhan’dan gelecek tekstil fabrikası 100 dönüm yer istiyor. Bu firmaya ikinci etaptan yer vereceğiz. 6 firmayla birlikte, OSB’de ikinci etabı da kullanıma açmış olacağız. Firmalardan 3-5 ayda yatırımlarını tamamlamaları gibi taahhütler istiyoruz. Yapılacak yatırımlar yakında netleşir.”

Haberin Devamı

TÜSİAD çıkarma yapmıştı

TÜSİAD, Haziran ayında Cizre’de yaptığı toplantıyla iş dünyasını bölgeye yatırıma davet etmişti. ‘Doğu ve Güneydoğu Ekonomi ve Kalkınma Zirvesi: Cizre Buluşması’ başlığıyla yapılan toplantıya Mustafa Koç, Güler Sabancı, Nihat Özdemir ve Hamdi Akın gibi iş dünyasının önde gelen isimleri katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!