‘Türksat 6A’yı haziranda fırlatmayı planlıyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Türksat 6A’yı haziranda fırlatmayı planlıyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2023 07:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türksat 6A uydumuzun mart ayı içerisinde yerde teslimini planlıyoruz. Sonrasında da SpaceX firması ile yapılan anlaşma gereği fırlatma alanına gönderilerek, muhtemelen haziran ayı içerisinde fırlatma işlemlerini yapmayı planlıyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

Bakan Uraloğlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’yi (TUSAŞ) ziyaret etti. Projeleri inceleyen Uraloğlu, entegrasyon süreçleri devam eden Türksat 6A uydusu ile ilgili de yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Türksat 1B ile başlayan uydu yayıncılığı serüveninin, ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A ile taçlandığını belirterek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ve Türksat arasında imzalanan protokol ile Türksat 6A projesi Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 15 Aralık 2014’te imzalandı. Türksat 6A haberleşme uydumuz, ülkemizi dünya üzerinde haberleşme uydusu üretebilen ilk 11 ülkeden birisi haline getirecektir. 35 bin 786 kilometre uzaklıkta yer merkezli bir yörüngede yer alacaktır. Uydumuz, 20 aktarıcıya sahip olacaktır. Türksat 6A uydumuz daha önceki Türksat uydularıyla kapsanamayan Güneydoğu Asya gibi yeni coğrafyalarda da hizmet sunacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!