Türkleri Dubai’ye çekmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkleri Dubai’ye çekmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

DUBAİ Turizm Ofisi Departmanı Asya Pasifik Bölge Direktörü Shahab Shayan, Dubai’ye daha fazla Türk turist çekmek istediklerini söyleyerek, “Hedefimiz Dubai’nin Türk pazarındaki farkındalığını artırmak” dedi.

Haberin Devamı

Shahab Shayan, Dubai turizmiyle ilgili Hürriyet’e açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin şu an gelen turist sayısında ilk 20’de yer almadığını ifade eden Shayan, “Hedefimiz gelecek yıllarda Türkiye’yi ilk 20’de görmek” dedi. Bunun için yatırımlarına devam ettiklerini de belirten Shayan, “Özellikle son iki yılda çalışmalarımızı çok daha artırmış bulunmaktayız. Kamplar düzenliyoruz ve hem piyasa içinde hem piyasa dışında faaliyetlerimizi artırıyoruz. Türkiye ile her açıdan güçlü işbirliklerimiz var. Türkiye ile Dubai arasındaki sağlıklı ve olumlu ilişkiyi bir 10 yıl kadar daha devam ettirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıllık 12.4 milyon ziyaretçi ağırladıklarını belirten Shayan, Dubai turizmiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Hindistan, Güney Afrika, İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan, en çok turist gelen ülkeler. Pandemi öncesinde 710 kadar otel vardı ama şu an 815 kadar otelimiz var. Dubai gelirinin yüzde 10’unu turizmden alıyor.” Dubai’nin her kesimden insana hitap ettiğini de belirten Shayan, “Oda sayılarımızı da arttırdığımız için daha fazla insanı ağırlayabiliyoruz bu nedenle fiyatlarımızı da 10 dolar kadar düşürdük” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!