‘Türkiye’yi girişimcilik merkezi haline getirelim’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’yi girişimcilik merkezi haline getirelim’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2023 07:00

Sabancı Topluluğu’nun, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunmayı amaçlayan Sabancı ARF Almost Ready to Fly programı, ilk dönem mezunlarını verdi.

Haberin Devamı

6 Nisan tarihinde Sabancı Center’da düzenlenen etkinlik kapsamında Topluluk dışından dokuz, Topluluk içinden ise beş olmak üzere toplam 14 girişim aynı gün yatırımcılarla buluşup hedeflerini ve vizyonlarını paylaştı. 14 girişime verilen toplam ayni ve nakdi destek ise 60 milyon TL’yi buldu.

REKABET ÜSTÜNLÜĞÜ

Sabancı Holding CO’su Cenk Alper, “Bugün Sabancı ARF Almost Ready to Fly ilave yatırım almaya hak kazanan girişimler sadece bizim ortaklarımız değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin dijitalleşme yolculuğunun da çok önemli birer parçası” dedi. Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün ise, “Türkiye’nin rekabet üstünlüğü yaratabilecek alanlarından biri olarak gelişmiş ve ileri bir girişimcilik ekosisteminin çok değerli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. O nedenle hep birlikte İstanbul’u, Türkiye’yi dünyanın en iyi ilk beş girişimcilik merkezinden biri yapalım diyorum” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!