‘Türkiye’yi dijitalleştirmek için çalışacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’yi dijitalleştirmek için çalışacağız’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 07:00

Turkcell 2024’te 30’uncu yılını kutlamaya hazırlanıyor. Genel Müdür Taha Koç, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında dijitalleşmeye odaklandıklarını belirterek, “38 milyon kullanıcıya ulaştık. Turkcell olarak  Türkiye Yüzyılı’nda teknolojide parlak projelerine imza atacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Turkcell, hem kuruluşunun 30’uncu yaşını kutlayacağı hem de Cumhuriyet’in ikinci 100 yılına adım atacağı 2024’te vizyonunun odağına dijitalleşmeyi aldı. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, 30 yılı geride bırakan şirketin gelecek vizyonunu anlattı.

Mobil teknolojilerde Türkiye’nin son 25 yılına damga vuran Turkcell’in geleceği bugünden tasarladığını ifade eden Dr. Koç, “Cumhuriyet’in ikinci 100 yılında ülkemizin dijitalleşmesindeki liderliğimizi sağlamlaştıracağız. Turkcell, Türkiye Yüzyılı’nda, teknolojide Türkiye’nin en parlak yıllarını yazacak” dedi.

Dr. Ali Taha Koç, Türkiye’de telekomünikasyon sektörünün öncü oyuncusu olarak hizmet vermeye başlayan Turkcell’in, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını dijital dönüşümün güçlü oyuncusu olarak kutladığını belirtti.

Haberin Devamı

‘38 MİLYON KULLANICIMIZ VAR’

Türkiye’nin halen devam eden dijital yolculuğunda Turkcell’in teknoloji üreterek ve teknolojiye yön vererek geleceği tasarladığını vurgulayan Dr. Koç, şunları kaydetti:

“Teknoloji çağında rekabet dijital dünyada yaşanıyor. Bu yüzden Türkiye’nin dijital egemenliğini de korumamız gerekiyor. Yenilikçi teknolojilere yapay zekâ, siber güvenlik gibi yeni dikeyler açıp Türkiye’nin verisini korumak ve Türkiye’yi dijitalleştirmek için çalışacağız. Yapay zekâ alanında kendi algoritmalarımızı oluşturacak bir altyapıya sahip olmamız lazım. Turkcell’in 38 milyon kullanıcısı var. Bu çok büyük bir veri. Bu veriyi analiz edip algoritmaları yapay zekâ bazlı güvenli sistemlere evireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!