Türkiye’nin patent şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin patent şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 07:00

Türkiye’de son yıllarda dijital dönüşüm süreci ve inovasyon alanında verilen teşviklerin de katkısıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT) yapılan başvurularda artış yaşandı.

Haberin Devamı

 Avrupa genelinde de en fazla marka başvurusu yapan ülkelerin başında gelen Türkiye’de, 2021 yılında 8 bin 400’ü aşkın patent başvurusu gerçekleştirildi. Turkcell’in bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki Ar-Ge faaliyetlerini yürüten ‘Turkcell Teknoloji’ şirketi ise, geçtiğimiz yıl toplam 565 ulusal patent başvurusu yaparak ulusal başvuru sayısında Türkiye’nin patent şampiyonu olduğunu duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, 2007 yılından bu yana gerçekleştirilen 3 bin 200’ün üzerinde ulusal ve 200’ü aşkın uluslararası patent başvurusunun yanı sıra 900’e yakın tescillenmiş patent bulunduğu bildirildi.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Önceki yıldaki patent şampiyonluğumuzu geçen yıla taşıyarak toplam 565 patent başvurusunda bulunduk ve ülkemizde insanların hayatına değer katan yenilikçi teknolojilerin üretiminde öncü rolümüzü devam ettirdik. Salgın nedeniyle faaliyetlerin uzaktan yönetildiği geçtiğimiz yılda, Turkcell çalışanları ve ekosistem ile gerçekleştirdiğimiz patent eğitimleri ve 100’ün üzerinde ürün/servis odaklı Patent Hackathon etkinlikleri sonucunda bin 200’ün üzerinde buluş ürettik ve bunlar önceki yılın da üzerinde bir patent başvurusuna dönüştü” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!