Türkiye’nin en büyük 53. sanayicisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük 53. sanayicisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 07:00

İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasının 2022 yılı sonuçlarına göre ASAŞ, Türkiye’nin sanayi devleri arasında 53’üncü sıraya yükseldi.

Haberin Devamı

ASAŞ Genel Müdürü Derya Hatiboğlu Türkiye ekonomisine değer katan şirketler arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını, yatırım, üretim ve ihracatı artırarak büyümeye devam edeceklerini söyledi. Derya Hatiboğlu, ASAŞ olarak bugün Sakarya’da yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi ve 3 binden fazla çalışanıyla Türkiye ekonomisinin kalkınması için çalıştıklarını belirterek, “90’dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretim alanındaki tecrübemizi tasarım ve Ar-Ge çalışmalarımızla sürekli geliştirerek birçok sektör için yenilikçi ürünler sunuyor, yerli ve milli üretime büyük katkı sağlıyoruz. 2022 yılında da dünyada ve ülkemizde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik” dedi.

150 MİLYON DOLAR KATKI

Haberin Devamı

Hatiboğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Elektrikli araçlarda kullanılan yapısal parçaların üretimine yönelik kaynak ve CNC hatları, 4500 ton Hybrex komple pres hattı yatırımlarını hayata geçirdik. 100 milyon Euro’yu aşan 15 bin ton pres hattı ve ikinci bir 4 bin 500 ton Hybrex komple pres hattı için yatırımı için sözleşme imzaladık. 15 bin ton kapasiteli hat, 2025’te devreye alındığında hem Avrupa’da vagon alüminyum bileşenlerini komple üretip işleyen 3 tesisten biri olacağız hem de yıllık 25 bin ton alüminyum profil kapasite artışı sağlamayı, Türkiye’nin cari açığına 150 milyon dolar katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de bir yandan yatırımlarımızı sürdürürken diğer yandan nitelikli katma değerli ürünlerde pazar payımızı artırarak ülkemizin milli kaynaklarının daha etkin kullanılması için elimizden geleni yapacağız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!