"Türkiye'de de Gulf Food benzeri gıda fuarları yapılabilir"

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede de Gulf Food benzeri gıda fuarları yapılabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2014 15:32

Dubai'de Gulf Food Körfez Gıda Fuarı kapsamında mükemmellik ödülü alan Şekerli Mamüller Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete, "Dubai nüfusu ve yüzölçümüyle bizden küçük olmasına karşın bu tip organizasyonları yapabiliyorsa Türkiye de yapabilir" dedi.

Haberin Devamı

Gulf Food Körfez Gıda Fuarı için Dubai'ye gelen Mete, Türkiye'den 130'a yakın firmanın katıldığı gıda fuarında olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, benzer fuarların Türkiye'de de olması gerektiğini söyledi.

Mete, şunları kaydetti:

"Maalesef bir takım bürokratik sorunlardan dolayı bu tarz büyük fuarları ülkemize getiremedik. Dubai nüfusu ve yüzölçümüyle bizden küçük olmasına rağmen bu tip organizasyonları yapabiliyorsa Türkiye de yapabilir. Türkiye değerleriyle ön plana çıkması gereken bir konumda."

Yıl sonunda Şekerli Mamüller Tanıtım Grubu olarak ihracat yaptıkları 213 ülkeden 213 ithalatçıyı Türkiye'ye getirme projeleri olduğunu kaydeden Mete, "Bu model Dubai'de başarılı oldu, İstanbul'da da bu başarıyı taçlandırmak istiyoruz. Arkadaşlarımızla istişarelerimizde bunun faydalı olacağı konusunda hemfikir olduk" diye konuştu.

Zekeriya Mete, Şekerli Mamüller Tanıtım Grubu adına Gulf Food Körfez Gıda Fuarı kapsamında düzenlenen ödül töreninde, Trade and Export Middle East mükemmellik ödülünü almıştı.

BAKMADAN GEÇME!