Turizmde hedef yeni pazarlar

Güncelleme Tarihi:

Turizmde hedef yeni pazarlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 07:00

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Ersoy, turizm sektöründeki gelişmeler, 2024 yılına ilişkin beklentiler ve turizm gelirlerinin artırılması için yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Ersoy, yeni dönemde turizmde yeni pazarlara yoğunlaşacaklarını belirterek, “Turizmde ülkemiz bu yıl rekorlara imza attı. Ziyaretçi sayısı 56.7 milyon kişi olurken 56 milyar dolar gelir elde edildi. Bu sene için yeni ve daha büyük hedefler belirledik. 2024 hedefimiz 60 milyon ziyaretçi 60 milyar dolar. Bunun için yeni hedef pazarlar üzerinde çalışıyoruz” dedi. Türkiye’de yeni bir uygulama olarak gece müzeciliğini başlattıklarını belirten Bakan Ersoy, bu uygulamanın sürdürülebilir turizm politikaları açısından çok önemli bir husus olan şehir paydaşlarının turizmden pay alabilmelerini sağladığına dikkati çekti.

DESTEĞE DEVAM

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar da toplantıda turizm gelirlerinin ülke ekonomisindeki önemine vurgu yaptı. Çakar, “Turizm sektörünün ülke ihracatında yüzde 21 payı var. Döviz gelirlerinin yanı sıra istihdama katkısı ve yüksek katma değer sağlaması dünya genelinde sektörün cazibesini her geçen gün artırıyor. Küresel ekonomideki zorluklara rağmen turizm ve diğer hizmet gelirlerimizdeki artış olumlu bir seyir izlemekte. Bankacılık sektörü olarak döviz kazandıran, istihdam artışı sağlayan sektörlere destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

BAKMADAN GEÇME!