Turizmde 100 milyar dolarlık gelir hedefi

Güncelleme Tarihi:

Turizmde 100 milyar dolarlık gelir hedefi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, katıldığı TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde turizm gelirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

“Türkiye bildiğiniz gibi turizmde çok önemli gelişmelere adım atıyor. Bu sene inşallah 55 milyar dolar turizm gelirine ulaşmış olacağız” diyen Alpaslan, “2028 için 100 milyar dolar gibi çok iddialı bir hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşabilmek için de tüm turizm ürünlerinizi çeşitlendirmek gerekiyor” diye konuştu.

Bu kapsamda sağlık turizminin de önemli bir başlık olduğunu kaydeden Alpaslan, “Bu fuarda sağlık turizminin önemli bir yer alması son derece memnuniyet verici. Artık kurumsallaşmış bir fuar, TTI İzmir Fuarı. O açıdan her geçen gün büyüyerek markalaşma anlamında da ilerleyen bir fuar. İlgiyi çok iyi gördüm, başarılı bir fuar. İnşallah turizme katkılarını göreceğiz bu fuarın” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Alpaslan, fuarda Venezuela Turizm Bakanı Ali Ernesto Padron Paredes ile de bir araya gelerek görüşmede bulundu. 

 

BAKMADAN GEÇME!