Tüpraş, 30. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Tüpraş, 30. kuruluş yıl dönümünü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2013 16:33

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, değişken piyasa koşullarına rağmen bu yılın ilk 9 ayında yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 oranında arttırdıklarını bildirdi. Tüpraş'tan yapılan yazılı açıklamada, Tüpraş'ın tüm rafinerilerinde düzenlenen kıdem armağanları töreni ile 30. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Genel Müdürlüğün de bulunduğu İzmit Rafinerisi'ndeki törene Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durak, Koç Holding Denetim Grubu Başkanı Ali Tarık Uzun, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ve Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın katıldığı ifade edildi.

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, zorlu piyasa koşullarına karşın Koç Topluluğu olarak ülkenin uzun vadeli büyüme potansiyeline inandıklarını kaydetti.

Değişken piyasa koşullarına rağmen bu yılın ilk 9 ayında yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 oranında arttırdıklarını belirten
Memioğlu, 2013 yılı için hedeflenen 6,8 milyar lira tutarındaki yatırım planlarına hız kesmeden devam ettiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Koç topluluğu olarak her işlerini ülke ekonomisindeki paylarının getirdiği sorumluluğu gözönünde tutarak üretimlerini sürdürdüklerini ifade eden Memioğlu, "Ülkemizin cumhuriyet ve ekonomik kalkınma tarihiyle özdeş bir kurumu olarak, kurucumuzdan miras aldığımız ülke sevgisini, bu ülkeye olan güven ve bağlılığını kendimize bayrak yaparak birlikte üretiyor, en fazla katma değer oluşturmak için çaba gösteriyoruz. Hedeflerimiz, değerlerimiz, iş yapma biçimimiz, yönetim prensiplerimiz, başarılı ortaklıklarımız, dünyayı ve gelişmeleri doğru değerlendirmekteki başarımızı sizlerin de içinde bulunduğu 90 bine yakın çalışanımız, 10 binden fazla bayimiz ile başarıyoruz."

"Ülkemize değer katmaya devam edeceğiz"

Memioğlu, ülkenin en büyük sanayi kuruluşu olarak geliştirdikleri iş planlarının, uyguladıkları stratejilere uyumlu yeni organizasyonlarla sürdürdükleri operasyonel mükemmellik çalışmalarının yanı sıra işçi sağlığı ve güvenliğine yönelik çalışmalarının da şirkete önemli katkılar sağlayacağına işaret etti.

Haberin Devamı

Memioğlu, "Ülkemizin en büyük ailesi olarak önümüzdeki yıllarda da küresel boyutta bir şirket olma yolunda sizlerin verdiği güvenle ilerlerken ürünlerimiz, hizmetlerimiz, yönetim becerimiz ve özenilen insan kaynağımız ile ülkemize değer katmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut da kuruluşun 30. yılının Tüpraş'lılar için ayrı bir önem taşıdığını, Batman Rafinerisinin 1955 yılında devreye alınışı ile rafinericilikte yarım yüz yılın geride bırakıldığını belirtti.

Bugün birincil enerji kaynakları içinde yaklaşık yüzde 30 civarında payı olan petrolün mevcut verilerle bundan sonraki 30 yılda sadece 2-3 puan gerileyeceğinin hesaplandığını anlatan Erkut, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Gelişmiş batı dünyasında onlarca rafinerinin farklı ürün gamına yatırım yapmaları sonucu birçoğu kapanmak zorunda kaldı. Yaklaşık 23 seneyi bulan özelleştirme sürecine rağmen Tüpraş, yatırımlarını sürdürebilmeyi başardı. Rafinericiliği ülkemizde başlatan kuşağı minnetle anarken, 1980'li yıllarda günümüz rafineri sektöründeki gelişmeleri öngören Tüpraş'lı büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

"Dünyanın en üst seviyedeki dönüşüm katsayısı"

Erkut, 26 Ocak 2006'da Tüpraş'ın ülkenin en köklü ve değerli topluluğu Koç Grubu'na katıldığını hatırlatarak, "Kendi varlığını ülkesinin varlığı ile özdeşleştiren, kurucusunun izinden giderek taşıdığı bayrağı her yıl yeni zirvelere tırmandıran Koç Topluluğu kültürü ile uluslararası arenada yeri tescillenmiş Tüpraş kültürünün birleşmesinin hem ülkemiz hem topluluğumuz hem de biz çalışanlar için en mükemmeli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Fuel Oil Dönüşüm Projesi tamamlandığında Tüpraş'ın piyasalardaki dalgalanmalara karşın sürdürülebilir çalışma koşulları ile daha karlı olacağını vurgulayan Erkut, şöyle devam etti:

"Nelson Kompleksite Endeksi İzmit Rafinerisi için 14,5 seviyelerine çıkacaktır ki bu değer dünyada en üst seviyedeki dönüşüm katsayısı anlamına gelmektedir."

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da 30 yıl önce faaliyete başlayan ve kamu kurumuyken ülkenin en büyük sanayi kuruluşu olan Tüpraş'ın özelleştikten sonra Koç Grubu bünyesinde de bu liderliğini perçinlediğini ifade etti.

Türkiye'nin net petrol ithalatçısı konumunda olduğu için petrolün her damlasını değerlendirmek durumunda olduklarını vurgulayan Öztaşkın, bu açıdan Tüpraş'ın, ülkenin çok stratejik bir kuruluşu olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde gerçekleştirilen törenlerde Tüpraş'da 35, 30, 25, 20, 15, 10 ve 5. hizmet yıllarını dolduran 861 çalışan, hizmet beratlarını aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!