Topyekün mücadele

Güncelleme Tarihi:

Topyekün mücadele
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 20:22

Türkiye bir kez daha terör saldırısıyla sarsıldı. İş dünyası saldırıyı şiddetle lanetlerken Türkiye’nin kalbine yönelen bu saldırıya karşı küresel ölçekte topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı (TÜSİAD) Cansen Başaran Symes: “Son dönemde üzülerek şahit olduğumuz tüm insanlık dışı saldırılar gibi, bu saldırı da, ülkemizin ve uluslararası toplumun huzurunu, demokratik ve açık toplum düzenini hedef almıştır. Ülkemizin doğrudan kalbine yöneltilmiş bu hain saldırı, terörle küresel ölçekte topyekün mücadele ihtiyacının önemini ve aciliyetini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bu çerçevede, terörün nereden geldiğinden ve yönteminden bağımsız olarak, terörle mücadelede ve teröre kaynaklık eden sorunların çözümünde bölgesel ve uluslararası çabaların ve işbirliğinin kararlı bir şekilde artmasını bekliyoruz. Şiddet ve teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade, terörle mücadelede Türkiye’nin en büyük varlığı olmaya devam edecektir.”

Haberin Devamı


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Saldırıyı yapanları ve teröre destek olanları, vicdan taşıyan herkesin lanetlemesi gerekiyor. Vicdanlara sığmayan bu cinayetler, insanlığın utanç duyduğu olaylardır. Bu olay hepimizin ciğerini yakmıştır. Üzüntümüz çok büyük. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Bu alçak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) Mehmet Büyükekşi: “Terör sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir realitedir ve Türkiye her zaman olduğu gibi bu belanın insanlık tarihinden silinmesi için haykırmaya devam edecektir. Saldırı Türkiye’nin hem huzuruna, hem potansiyeline hem de ekonomik yapısına yapılmıştır. Tam da Türkiye’nin rahat bir nefes almaya yönelik adımlar attığı bir dönemde bu saldırının yapılmasının da ayrıca değerlendirilmesi gerekir. Biz ihracatçılar olarak terörle mücadelenin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin moralini yüksek tutmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Ömer Cihad Vardan: “İstanbul’un en merkezi yerinde meydana gelen terör saldırısı ülkemizin ekonomisine, demokrasisine ve her şeyden önemlisi güvenlik duygusuna doğrudan bir saldırıdır. Zor durumlarda birbirine kenetlenmeyi ve yardımlaşmayı çok iyi bilen vatandaşlarımızın bu menfur saldırının ardından da tek yürek olarak, insanlığın düşmanlarına geçit vermeyeceklerine inanıyor, bu tür olayların bırakın insanlarımızı korkutmayı, bilhassa birbirimize bağlanmamıza vesile olacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Uluslararası toplumu, Türkiye’nin terörle mücadelesine destek olmaya ve küresel terör tehdidi ile birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu: “Ülkemizin ulaşımının can damarını oluşturan ve ayda 24 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’na yapılmış olan bu hain saldırı yalnızca ülkemizi değil tüm dünya vatandaşlarını hedef almıştır. Dil, din, ırk gözetmeksizin masum insanları, havalimanı gibi uluslararası bir platformda hedef alan bu saldırı bize Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözlerinin 85 yıl sonra hâlâ haklılığını koruduğunu hatırlatıyor. Toplum olarak sağduyumuzu kaybetmeden birlikte hareket ederek bu zor günleri en kısa sürede atlatacağımıza inancımız tamdır.”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak: “İsrail’le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların arttığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki, dış politikada dostlarını arttırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye’nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır. Hep söylediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz.”

Haberin Devamı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem: “Küresel bir tehdit olan terör ile mücadelenin uluslararası dayanışma içinde ve kararlılıkla sürdürülmesi gerekiyor. Türkiye’nin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz güveni bir kez daha vurgulayarak bu elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Terör sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın ve insanlığın sorunu. Bütün devletler ve insanlık, teröre karşı birlikte hareket etmeli, dünyayı terörden temizlemelidir. Alçakça düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Haberin Devamı

İstanbul Sanayi Odası Başkanı (İSO) Erdal Bahçıvan: “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısı, insanlık değerlerine, barışa ve huzura yapıldığı kadar; İstanbulumuzun kimliğine de yapılmış alçakça bir saldırıdır. Bu vahşi terör, aynı zamanda medeniyetler ve kültürlerin başkenti olan İstanbulumuzu başka bir kimliğe dönüştürme çabasıdır. Fakat buna asla muvaffak olamayacaklar. Millet olarak acımız büyüktür.”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar: “Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısına saldırıyı lanetliyorum. 72 milletten yolcunun bulunduğu dış hatlar terminalinde bu patlamaların hedefi tüm insanlıktır. Terörün milleti, vatanı olmadığını bir kere daha gördük. Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız.”

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün: “Türkiye Müteahhitler Birliği olarak hain terör saldırılarını nefretle kınıyoruz. Ülkemizin huzur ve barış ortamına en kısa zamanda yeniden kavuşmasını sağlamak üzere tüm yetkili ve ilgililerin birlik ve beraberlik içerisinde üzerlerine düşen görevleri gecikmeden yerine getirmelerini bekliyoruz. Teröre karşı tüm çevrelerin göstereceği sağduyu ve hassasiyet Türkiye’nin en büyük gücüdür.”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu: “UND olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyor, menfur saldırıda yaşamlarını yitiren güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci: “Tam İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği bu dönemde, gelişmelerin turizme olumlu yansımaları olacağı umulurken Avrupa’nın en büyük havalimanlarından birinde saldırı gerçekleştirmek sadece Türkiye’nin değil, içinde bulunduğu coğrafyanın istikrarına gölge düşürmektir.”

 

BAKMADAN GEÇME!