Togg’un yurtdışındaki ikinci durağı Özbekistan

Güncelleme Tarihi:

Togg’un yurtdışındaki ikinci durağı Özbekistan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2023 07:00

TOGG’un Azerbaycan’dan sonra yurtdışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Togg heyeti, Bursa’nın Gemlik ilçesinden rengini alan mavi renkli Togg’u aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e teslim etti.

Haberin Devamı

Teslimat törenine, TOBB ve Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg yönetim kurulu üyeleri Kamilhan Süleyman Yazıcı (Anadolu Grubu), Bekir Cem Köksal (Zorlu Holding), Murat Yalçıntaş (BMC) ve Serkan Öztürk (Turkcell) ile birlikte Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar da katıldı.

‘DÜNYADA SES GETİRECEK’

Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin otomobili projesi tüm Türkiye’de vatandaşlarımız nezdinde büyük bir heyecan uyandırdığı gibi Türk dünyasında da yabancı ülkelerde de hem bir coşku hem bir merak uyandırdı. Türk Devletleri Teşkilatı’nın dönem Başkanı Özbekistan’a Türkiye’nin ürettiği böyle bir teknoloji harikasını, böyle bir ürünü getirmiş olmaktan, Türk halkının hediyesini Özbekistan halkına kavuşturmuş olmaktan biz de büyük gurur duyuyoruz. Türkiye’nin otomobili projesi şu anda nasıl Türkiye’de ses getirdiyse Türkiye’de vatandaşlarımız böyle bir araçla nasıl ilgiliyse biz inanıyoruz ki rekabetçiliğiyle ortaya koyduğu teknolojiyle Türkiye’nin otomobili tüm dünyada ses getirecek” dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Gemlik rengi T10X akıllı cihazı teslim alan Mirzayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini ve selamlarını ileterek şöyle konuştu: “Bu hediyenin anlamını biliyorum. Türk devletlerinin dünyadaki başarısı olarak kayıtlara geçecektir. Türkiye’nin neler yapabileceğinin bir göstergesidir. Ata yurdunuzun kapıları her zaman size açıktır.” Törenin ardından yanına Bakan Varank’ı ve Hisarcıklıoğlu’nu alarak direksiyona geçen Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Taşkent caddelerinde tur attı. Bakanı Varank, geçtiğimiz hafta da Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e Anadolu’yu simgeleyen kırmızı renkli bir Togg teslim etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!