Togg ekosistemi büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Togg ekosistemi büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2022 07:00

Türkiye’nin mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturma hedefiyle yola çıkan Togg’un ilk otomobili C-SUV’un banttan indirilmesine günler kala yapılan işbirliği anlaşmalarının sayısı artıyor. Geçtiğimiz hafta ‘akıllı cüzdan’ için Paycell ile anlaşan Togg, bu hafta önce şarj istasyonları için Shell ve ardından e-ticaret devi Trendyol ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Trendyol işbirliğiyle Togg kullanıcıları, tıpkı akıllı telefonlarından alışveriş yapar gibi otomobil üzerinden de alışveriş yapabilecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin küresel teknoloji markası Togg, ‘akıllı cihaz’ olarak tanımladığı otomobillerini üreteceği Gemlik’teki tesisinin 29 Ekim’de gerçekleşecek açılışından önce arka arkaya önemli işbirlikleri duyurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Togg otomobilleri üzerinden ödeme yapılmasına imkân tanıyacak ‘Akıllı Cüzdan’ teknolojisi kapsamında Paycell ile ortaklık kuran şirket, bu hafta önce şarj istasyonu işbirliği için Shell ile ardından e-ticaret platformu Trendyol ile kurduğu işbirliklerini kamuoyuna açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye’nin önemli e-ticaret oyuncularından Trendyol ile iş ortaklığı niyet mektubu hazırlandığı duyuruldu ve şu ifadeler kullanıldı: “Bu işbirliğinin hayata geçirilmesiyle kapıdan kapıya e-ticaretin yanı sıra, kapıdan Togg akıllı cihaza, Togg akıllı cihazdan rota olarak belirlenen adrese gibi seçenekler ortaya çıkacak.”

 

Haberin Devamı

KAPIDAN TOGG’A

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, “Kendimizi başından beri küresel bir teknoloji ve mobilite ekosistemi sağlayıcısı olarak tanımlıyoruz. Planımızı hayata geçirmek üzere çalışıyor, bu konuda alanının en iyileriyle işbirlikleri yapıyoruz. Ağa bağlı, elektrikli ve otonom akıllı cihazlar evde ve ofisteki pek çok işimizi yapabileceğimiz yeni yaşam alanları haline geliyor, yeni mobilite ile e-ticaretin yolları da bu noktada kesişiyor. Trendyol’la imzaladığımız niyet mektubu ile kullanıcılar mevzuata uygun biçimde hem Togg’un hem de Trendyol’un hizmetlerinden yararlanabilecek. Bu işbirliğinin hayata geçirilmesiyle kapıdan kapıya e-ticaretin yanı sıra, kapıdan Togg akıllı cihaza, Togg akıllı cihazdan rota olarak belirlenen adrese gibi seçenekler ortaya çıkacak” dedi.

Togg ekosistemi büyüyor

BÜYÜK SIÇRAMA

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin de şöyle konuştu:

“Bu işbirliğini Togg’un teknoloji ve dijitalleşmedeki ilerleme ile endüstri altyapısında ülkemize yaşatacağı büyük sıçramaya Trendyol’un vereceği doğrudan katkı olarak görüyoruz. Togg’un mobilite, akıllı enerji ve akıllı yaşam çözümleri alanındaki inovasyonlarla ördüğü ekosistem sürdürülebilirlik üzerinde yükseliyor. Trendyol da yakın zamanda açıkladığı sürdürülebilirlik yol haritası kapsamında, sadece kendi operasyonlarını değil tüm değer zincirini dönüştürürken çevresel ve sosyal sorunların çözümü için öncülük etmeyi hedefliyor. Bu birlikteliği, iki teknoloji şirketinin sürdürülebilirlik alanındaki vizyon birlikteliği olarak da değerlendiriyorum.”

Haberin Devamı

Togg ekosistemi büyüyor

 

600 ADET İSTASYON SHELL’LERE KURULACAK

TOGG şarj istasyonu markası Trugo ile Shell arasında istasyon kurulum anlaşmasını da duyurdu. Buna göre, Trugo’nun 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurma hedefi ile uyumlu olarak öncelikle 400 Shell istasyonu belirlendi. Bu lokasyonların 320’sinde Trugo, 80’inde ise Shell & Turcas cihazların kurulumundan sorumlu olacak. Söz konusu 400 lokasyonda kurulacak yüksek performanslı şarj cihazı sayısı ise yaklaşık 600 adet olarak belirlendi. Şarj cihazları, trafik yoğunluğu yüksek güzergâhlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir kurulacak. Yüksek hızlı şarj cihazlarıyla bir bataryanın doluluk oranı ortalama 25 dakika içinde yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşabilecek. Kurulan istasyonlardan sadece Togg otomobilleri değil diğer elektrikli otomobiller de şarj olabilecek. Shell & Turcas CEO’su Emre Turanlı işbirliği hakkında, “Ağımızı genişletme konusunda yaptığımız değerlendirlemeler sonrasında, Togg Trugo işbirliğini en doğru ortaklık olarak gördük” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!