Ticaret Bakanlığı: Kısıtlama fiyatları geriye çekecektir

Güncelleme Tarihi:

Ticaret Bakanlığı: Kısıtlama fiyatları geriye çekecektir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2023 07:00

TİCARET Bakanlığı, ‘Bakanlık, yatırım üretim ihracat istihdam seferberliğini ve cari açığı kapatma hedefini önemsemektedir’ başlığı ile yazılı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Son dönemde zeytinyağı  ihracatındaki artıştan memnuniyet duyulduğu belirtildi. Hem ihracattaki artış, hem de iç tüketim piyasasında stokçuluk yoluyla ve arz tedariki endişesi gerekçesiyle zeytinyağı fiyatlarının hızla artmaya başlaması ardından, halkın zeytinyağını çok yüksek fiyatlardan tüketmemesi amacıyla 19 Temmuz’da litrede 20 cent fon kesintisi uygulaması getirilmek zorunda kalındığı hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

ŞİŞELENMİŞ YAĞDA KISIT YOK

“Yeni hasat dönemi başlayıncaya kadar, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına kayıt verme işlemi durdurulmuştur. Kutulu ambalajlı katma değeri yüksek zeytinyağı ihracatımızda kısıtlama yoktur. Bolluk döneminde zeytinyağı ihracatımızın katma değerli ve yüksek fiyatlı olmasından memnuniyet duyarız. Ancak iç tüketimde vatandaşımızın yüksek fiyatla mağdur edilmesine de göz yummayız. Nitekim varili ve dökme zeytinyağının ihracatını kısıtlama kararımız, kısa sürede iç piyasadaki yükselmiş fiyatları geriye çekecektir. Yeni sezonda Akdenizdeki kuraklık devam ederse ve zeytin üretimi düşük gelirse, bu durumda zeytinyağı daha da hassas bir ürün olacak ve devletimizin ve ilgili tüm bakanlıkların bu ürünün üretimi ve vatandaşa ulaşması için daha farklı tedbirler alması gerekebilecektir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!