THY'de 19 saatlik rötar

Güncelleme Tarihi:

THYde 19 saatlik rötar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 09:59

THY'nin Nice-İstanbul seferini yapması gereken yolcu uçağı teknik arıza nedeniyle dün akşam saatlerinden bugün öğlene kadar Fransa'da mahsur kaldı. 175'i aşkın THY yolcusu 19 saatlik bir rötarla saat 13.00 uçağı ile Türkiye'ye döndü.

Haberin Devamı

Yolcuların hurriyet.com.tr'ye verdiği bilgiye göre, THY'nin dün akşam saat 18.20'de Nice'ten kalkması gereken TK 1816 nolu seferi için önce 1.5 saatlik rötar uyarısı yapıldı. Saat 19.40'ta ise anons yapıldı ve yolcular körüğe alındı. Ancak 50 dakika boyunca körükte bekletilmelerine rağmen kimse uçağa alınmadı.

Bu sırada körüğün fiziki yetersizleri nedeniyle yolcular ve yer görevlileri arasında kavgaya varan tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine Fransız yetkililer duruma el koydu ve körükte bekleyen yolcuların tekrar ülkeye girişi yapılarak havaalanına alındı. Bu sırada THY kontuarından kimseye ulaşılamazken, 4 saatin sonunda otele yerleştirildiler.

Uçağın elektrik aksamının bozuk olması nedeniyle uçuşun gerçekleşmediği ifade ediliyor.

Yolcular 19 saatlik bir bekleyişin ardından saat 13.00 uçuşu ile Türkiye'ye doğru yola çıktılar.

Haberin Devamı

THY: TEKNİK ARIZA VARDI

Konu ile ilgili THY'den görüştüğümüz bir kaynak ise, sorunun başlangıçta hava durumundan kaynaklandığını, daha sonra uçağın teknik arıza yaptığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!