THY, yine Ray güvencesinde

Güncelleme Tarihi:

THY, yine Ray güvencesinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Doğan Grubu bünyesindeki Ray Sigorta, 30 yıldır sigortaladığı THY filosunu yine güvencesine aldı. Ray Sigorta, 3 milyar dolarlık THY filosunun 98 Temmuz-99 Temmuz dönemi sigorta ihalesini kazandı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) uçak filosu için açılan ihaleyi, THY'yi 30 yıldır sigortalayan Ray Sigorta kazandı. Doğan Grubu bünyesindeki şirketlerden Ray Sigorta'nın kazandığı ihale, toplam 3 milyar 34 milyon dolar değerindeki uçak filosunun gövde ve mesuliyet sigortalarını içeriyor. Bu sigorta THY'nin 98 Temmuz-99 Temmuz arasındaki 76 uçaktan oluşan filosunu kapsıyor.

THY'nin uçak filosunda yer alan A 340'ların tanesi 165 milyon dolar. Ray Sigorta'nın verdiği güvence, bir olayda maddi bedeli 1 milyar dolara kadar teminatı sağlıyor.

UZUN PAZARLIK

Ray Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya, çok uzun ve zorlu geçen bir pazarlıktan sonra rakiplerini geride bıraktıklarını söyledi. Ray Sigorta'nın tüm rakiplerini geride bıraktığı ihaleye, Aksigorta, Güneş Sigorta, Başak Sigorta, Oyak Sigorta, AGF Garanti Sigorta da katılmıştı. Ray, bu ihale sonucunda rakiplerini geçerek, tek poliçede sigorta sektörünün en büyük primini yeniledi. Ray Sigorta Genel Müdürü Alanya, sigorta sektöründe tek bir sayfadan oluşan başka bir poliçe örneği olmadığını vurguladı.

REKOR ÖDEMELER

30 yıldır Türk Hava Yolları'nın uçaklarını sigortasını yapan Ray Sigorta, bu branşta ulaşılmaz rekor hasar ödemeleri de yapmıştı.

Ray Sigorta, 1994 yılında Van'da düşen uçak için 48.5 milyon dolar, 1998'de de yoldan çıkan bir uçak için 27.3 milyon dolarlık hasarı kısa zamanda ödemişti. Geçen yıl 8.5 trilyon liralık prim üretimi gerçekleştiren Ray Sigorta'nın prim üretimi bu yılın ilk üç ayında 3 trilyon 232 milyar liraya ulaştı. Ray Kulüp'le kasko sigortalarında iddialı olan şirket, önümüzdeki günlerde ‘‘Ev Kaskosu’’ adıyla yeni bir ürünü daha sigortalıların hizmetine sunacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!