THY bayrama rekorla başladı rekorla bitirdi

Güncelleme Tarihi:

THY bayrama rekorla başladı rekorla bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2023 07:00

Kurban Bayramı’nı da kapsayan dokuz günlük tatil sürecinin başında ek seferlerle rekor haberleri duyuran Türk Hava Yolları (THY, bayramın son gününde yeni rekorlar duyurdu.

Haberin Devamı

23 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında 204 ek sefer gerçekleştiren şirket, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “2 Temmuz itibarıyla planlanan uçuşlarla yurtiçi ve yurtdışında bir günde gerçekleşen sefer sayısı ve yolcu rekorumuzu yeniledik. Dünyanın her noktasında yolculuklarına eşlik ettiğimiz misafirlerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

THY’nin paylaşımındaki bilgilere göre 2 Temmuz’da gerekleşen bin 765 uçuşta 309 bin 300 yolcu taşındı. Türk Hava Yolları’nın hareket merkezi İstanbul Havalimanı’ndan ek sefer düzenleyeceği toplam sefer sayısı 198 olacak. AnadoluJet de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan toplam altı ek uçuş gerçekleştirecek. Yurt içinde en çok tercih edilen şehirler Adana ve Trabzon oldu, yurtdışında ise Kıbrıs ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NA ULUSLARARASI İLK UÇUŞ

Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerin akınına uğrayan Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki havalimanları bu hareketlilikten nasibini aldı. 2022’de hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı’na uluslararası ilk uçuş, Umman’dan geldi. Su takı töreni yapılan uçaktaki yolcular, turizm işletmelerince çiçeklerle ve tulum eşliğinde karşılandı.

Doğası, tarihi ve kültürel eserleriyle Doğu Karadeniz, başta Körfez ülkeleri olmak üzere özellikle sıcak bölgelerden gelen turistlerin akınına uğruyor. Bölgede, yaz sezonu hareketliliği yaşanıyor. ‘Charter’ uçak seferleri ile özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerle dolup taşan bölgede, 14 Mayıs 2022’de açılan Rize-Artvin Havalimanı’na ilk yurtdışı seferi, Maskat Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan Umman’a ait SalamAir firması tarafından gerçekleşti.

HAFTADA 2 GÜN DİREKT UÇUŞ

Umman’dan Rize- Artvin Havalimanı’na haftada iki gün gerçekleştirilecek uçuş seferleri ilerleyen günlerde haftada dört güne çıkarılacak.

SalamAir Genel Müdürü Mohamed Ahmed Abdulla Ahmed, “Rize’nin yeşili ve havası bizim için çok önemli. Rize çayı da aynı şekilde. Çok uzun zamandır buna hazırlanıyorduk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!