TESK Başkanı’ndan gramaj hileleri için uyarı

Güncelleme Tarihi:

TESK Başkanı’ndan gramaj hileleri için uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 07:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’den ambalaj yoluyla yapılan gizli zamlara karşı uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak zam yapıldığını belirten Palandöken, “Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli” dedi.

Bloomberght’nin haberine göre Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Palandöken tüketicileri gizli zama karşı uyardı. Palandöken özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışlarından dolayı piyasadaki bazı üreticilerin kâr marjlarını artırmak amacıyla ambalajların gramajını düşürerek tüketiciyi yanılttığını belirtti.

AYNI PARAYA DAHA AZ ÜRÜN

Palandöken, tüketicinin daha az ürüne aynı miktarda para ödediğini ifade ederek, “Vatandaş bir hileye maruz kaldığında yasal haklarını korumalı. Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!