Temizlik sektörüne hizmet veren Derin Endüstriyel iflas erteleme aldı

Güncelleme Tarihi:

Temizlik sektörüne hizmet veren Derin Endüstriyel iflas erteleme aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:47

Temizlik sektörüne yönelik ekimpan üretimi yapan Derin Endüstriyel Temizlik iflas erteleme istedi. Mahkeme dün verdiği kararla, şirketin 1 yıl süre ile iflasının ertelenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

İflas erteleme başvurusu yapan şirketlerden sonuncusu Derin Endüstriyel Temizlik Ürünleri ve Plastik Ekipmanları San. Tic. Limited şirketi oldu.

Şirketin, borca batık olduğu, ancak iflas erteleme kararı verilmesi halinde, faaliyetlerine yeniden güçlü bir biçimde devam edebileceği kaydedildi. Dava, Bakırköy 2. Ticaret Mahkemesi’nde görüldü. Başlangıçta tedbir kararı veren mahkeme kayyum ataması da yaptı.

Şirketin dün yapılan duruşmasında da 1 yıl süre ile iflas erteleme kararı çıktı. Şirket, bundan böyle ‘koruma’ altında faaliyetlerini sürdürecek. Şirket geçtiğimiz yıl 56 milyon liraya yakın bir ciro elde etti.  

Şirket Avukatı Özlem Aytekin, yaşanan mali sıkıntının kaynağında sektörde yaşanan sorunlar olduğuna işaret ederek "Şirket esasen, imal ettiği ürünler bazında tanınmış bir firma. Hiçbir dönem pazarlama sıkıntısı çekmemiş bir firma; yüksek kârlılıkla çalışan bir firma.

Haberin Devamı

Cari hesap olarak oldukça yoğun çalışılan bazı müşterilerin yaşamış oldukları ekonomik sıkıntılar, doğrudan şirkete yansımış. Temizlik sektöründe, hiç beklenmedik bir anda, mart ayında başlayan kriz sebebiyle, ödeme sıkıntısı yaşayan müşterilerin sayısı artmış. Şirket ise bütün bu sıkıntıları tek başına karşılamaya çalıştı" şeklinde konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!