Teknolojinin nabzı IFA 2022’de attı

Güncelleme Tarihi:

Teknolojinin nabzı IFA 2022’de attı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2022 07:00

Almanya’nın başkenti Berlin’de kapılarını aralayan IFA 2022 fuarı, birçok dikkat çeken yeni teknolojiye ev sahipliği yaptı. Yıl sonunda ya da 2023’te göreceğimiz yeni teknolojiler vitrine çıktı. Fuarın en çok dikkat çeken ürünleri ise katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarlar ve esnek ekranlar oldu.

Haberin Devamı

IFA 2022 fuar kapsamında dev teknoloji firmaları gerçekten dikkat çeken birçok ürün duyurusu gerçekleştirdi. 2022’nin sonunda ve 2023’te göreceğimiz teknolojilere dikkat çekici bir bakış attıran firmalar, bu yıl özellikle yeni nesil ekran teknolojileri üzerine kurulan ürünler ile ses getirdi. Bu bağlamda IFA 2022’nin en çok dikkat çeken görüntüleme çözümlerinden birisi ‘LG OLED Flex’ oldu. Dünyanın ilk bükülebilir 42 inç OLED TV’si olarak geçen ürün, boyutuyla ve görüntü ufaltma altyapıları ile monitör kullanımına da imkan tanıyor.

Teknolojinin nabzı IFA 2022’de attı

Bu oyuna odaklanan modelin en önemli özelliği, istenirse kavisli istenirse de düz olarak kullanılabiliyor olması. Bünyesinde özel bir motorlu bacak sistemi yer alan LG OLED Flex, tek tuşla kavisli hale gelebiliyor. Bunun amacı, normal izleme sırasında düz yapıyı kullanmak, oyunlarda ise daha çevreleyici bir deneyim sunan kavisli yapıya geçiş yapmak. Kişileri düz ekran ile kavisli ekran arasında seçim şansı yapmaktan kurtaran bu ürün öncesinde, IFA 2022’den hemen önce benzer bir çözümü dev teknoloji firması Corsair de karşımıza çıkardı. Firma, 45 inç boyuta sahip ‘Xeneon Flex’ isimli bir bükülebilir oyuncu monitörü tanıttı. Esnek OLED ekranı sayesinde LG OLED Flex gibi istenirse kavisli, istenirse de düz kullanım sunan monitör, 1.000 nit parlaklık sunuyor ve 240 Hz yenileme hızı ile yüksek oyun performansı getiriyor.

Haberin Devamı

Teknolojinin nabzı IFA 2022’de attı

KATLANABİLİR EKRAN

IFA 2022’de katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarlar da yıldızı parlayan ürünler arasındaydı. Bu konuda pazarın öncü ismi olan Lenovo, fuar alanında ThinkPad X1 Fold Gen 2 ile ses getirdi. İlk versiyonu Türkiye’de de satılan dizüstü, 16,3 inç gibi büyük bir katlanabilir yapıda esnek OLED ekrana sahip ve devasa görüntüleme alanını katlanabilir yapı sayesinde oldukça taşınabilir formda sunabiliyor. Ekran üstünde ya da dışında kullanılabilen bir klavye ile gelen modelin en büyük rakibi ise Asus ZenBook 17 Fold OLED oldu. ThinkPad X1 Fold Gen 2 ile benzer bir yapıya sahip olan ürün, tek parça 17,3 inç katlanabilir yapıda esnek OLED ekran üzerine kuruluyor. Güçlerini Intel işlemcilerden alan Asus ve Lenovo imzalı çözümler, katlanabilir ekranlı akıllı telefonların telefon pazarının geleceğini oluşturması gibi dizüstü bilgisayar dünyasının geleceğinde yer alıyor ancak katlanabilir telefonlar gibi oldukça pahalılar. Asus ZenBook 17 Fold OLED için 3.500 dolar, Lenovo ThinkPad X1 Fold Gen 2 içinse 2.500 dolar verilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Teknolojinin nabzı IFA 2022’de attı

YENİLİKÇİ KULAKLIK

IFA 2022 kapsamındaki en ilginç ürün duyurularından birisi de JBL tarafından geldi. Firma, şarj özellikli haznesinde bir ekran yer alan oldukça yenilikçi bir kulak içi kablosuz kulaklık tanıttı. Bu konuda ciddi şekilde fark yaratan ve sürece farklı bir yaklaşım getiren firma, bu 1.45 inç boyutundaki ekrandan kulaklık ayarlarının yapılmasına imkan tanıyor. Bu ekran başka amaçlar için de kullanılabiliyor. JBL Tour Pro 2 adı verilen kablosuz kulaklık, Bluetooth 5.3 ile bağlandığı akıllı telefonlardaki bildirimleri ya da mesajları bu ekrandan gösterebiliyor. Bu ekran aynı zamanda müzik kontrolü görevini de üzerine alabiliyor. İki farklı rengi olan kulaklık için yurtdışı fiyatı 250 Euro seviyesinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Teknolojinin nabzı IFA 2022’de attı

AYAKKABI BAKIM KUTUSU

IFA 2022 fuarında başka ilginç teknolojiler de vardı. Örneğin LG, teknolojik özelliklere sahip bir ayakkabı şekillendirme ve bakım kutusu görücüye çıkardı. ShoeCase ve ShoeCare isimlerine sahip ürünlerden ShoeCase, ayakkabı depolamak için tasarlanmış ve nem ile kumaşı solduran UV ışığına karşı koruma getiriyor. Bu ürün aynı zamanda ayakkabıları 360 derece olarak şık şekilde sergileyebiliyor. ShoeCare ise 10 farklı opsiyonu ve TrueSteam buhar teknolojisi ile ayakkabıları yeniliyor, kokuları gideriyor ve zarar verici nemi emiyor. Temizlik özelliği de sunan ürünler için firma, “Styler ShoeCase ve ShoeCare, kişinin ayakkabılarını hijyenik olarak temizlemesi, saklaması ve sergilemesi için eksiksiz bir ayakkabı bakım çözümü oluşturuyor. En son teknolojilerimizi kullanan ve uygun kontrol ve tasarım sunan bu çığır açan ürünler, ayakkabı koleksiyonlarını yönetmenin daha iyi ve daha eğlenceli bir yolunu arayan tüketiciler için ideal” açıklamasını yapıyor. LG’nin fuarda tanıttığı bir masaüstü tipi şık tasarımlı hava temizleme cihazı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Teknolojinin nabzı IFA 2022’de attı

FACEBOOK, INSTAGRAM VE WHATSAPP İÇİN PARALI ÖZELLİKLER GELEBİLİR

Ortaya çıkan son söylentilere göre Meta, altında yer alan Facebook, Instagram ve WhatsApp platformları için farklı paralı özellikler geliştiriyor. Bu özelliklerin henüz neler olduğu bilinmiyor ancak firma çok yakında kilit bazı özellikler için kullanıcılardan ufak da olsa para isteyecek gibi görünüyor. Platformlarındaki ana gelir kaynağı reklamlar olan Meta, son dönemde TikTok karşısında daha fazla öne çıkmak adına önemli dönüşümler gerçekleştiriyor.

TWİTTER ÇEVRESİ HERKES İÇİN KULLANIMA SUNULDU

Twitter Çevresi, firmanın küresel olarak kullanıma aldığı en yeni özelliği oldu. Bu özellik “seçili kişilere Tweet göndermenin ve düşünceleri daha küçük bir grupla paylaşmanın yeni bir yolu” olarak tanıtılıyor. Özellik için “Twitter Çevrenizde kimlerin olacağını siz seçersiniz ve yalnızca eklediğiniz kişiler Çevrenizde paylaştığınız Tweetleri yanıtlayabilir ve onlarla etkileşime girebilir“ açıklamasını yapan firma, kişilerin Twitter Çevrelerine en fazla 150 kişi eklemesine izin veriyor.

Haberin Devamı

Teknolojinin nabzı IFA 2022’de attı

PLAYSTATİON 5 FİYATLARINA ZAM

Artan küresel enflasyon nedeniyle PlayStation 5 için zam kararı alındı. İlk aşamada birçok Avrupa Birliği ülkesi, İngiltere, Japonya, Çin, Kanada, Meksika ve Avustralya merkezli olarak yapılan zam, daha sonra Türkiye’ye de geldi. “Herkesi derinden etkileyen global ekonomik belirsizlik, yüksek enflasyon rakamları ve döviz kurlarında yaşanan dengesizlik birçok sektör üzerinde baskı yaratıyor” açıklamasını yapan PlayStation Türkiye, konsolun diski fiyatı için yeni fiyatı 13.199 TL, dijital sürüm içinse yeni fiyatı 11.199 TL olarak belirledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!