Tekmen'den 5 tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Tekmenden 5 tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 21:09

HEM aktif bir girişimci, hem de aktif bir yatırımcı olan Bülent Tekmen, Türkiye’nin yeni nesil ön ödemeli alışveriş kartı markası İninal ile bir başarı hikâyesi yazdı. Aynı zamanda Endeavor Türkiye mentorlarından biri olan Tekmen’in tavsiyeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

Odaklanın: Hangi alanda olursa olsun, girişimi başarıya ulaştırmak için konuya odaklanmak ve hedefe yüzde 100 yoğunlaşmak en önemli adımların başında geliyor.

Doğru riskleri alın: Her zaman ve her işte başarılı olmak mümkün değil. Nasıl ki insanın saniyeler içinde aldığı bir karar hayatını temelli değiştirebiliyorsa, girişimler için de devrimsel nitelikte, çok iyi ya da çok kötü kararlar alınabiliyor. Mühim olan ve girişimi başarıya götüren nokta, doğru riskleri doğru zamanda alabilmekte saklı. Tabii ki kişinin kontrolü dışında kalan makro faktörleri de hesaba katmak gerekiyor.

Hayallere ulaşmak daha kolay: Bugün yaşadığımız ortam, hangi yaşta olursanız olun kendinizi geliştirmeniz için sayısız fırsat sunuyor. İster programlama öğrenmeyi, ister büyük veri platformlarında bilgi sahibi olmayı, isterseniz de yeni bir dili online öğrenmeyi amaçlayın. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı sayesinde bu hayallerinize ulaşmak hiç olmadığı kadar kolay. Udemy, Udacity, Coursera gibi birçok platform, içinde öğrenme hevesi olan herkese yepyeni kapılar açıyor.

Haberin Devamı

Her zaman çok çalışmak: Herkesin üzerinde hemfikir olduğu bir konudur çok çalışmak. Herhangi bir alanda uzmanlaşmak için aynı konuya 10 bin saatin üzerinde mesai harcanması gerektiği söylenir hep. Çok çalışmak, girişimi başarıya götüren en önemli faktördür. Çok çalışmak aynı zamanda şans unsurunu arttırmanın bir yolu olarak da gösterilebilir. Yapılan iş ne olursa olsun, inanmak ve bunu gerçekleştirmek için çalışmak bence işin özüdür.

Kendinizden daha iyilerle çalışın: Şirket kültürü içinde bu başlık çok önemli. Eğer etrafınızda doğru insanlar varsa ve yaptığınız işi seviyorsanız, hayatınızın hiçbir günü kendinizi çalışmış gibi hissetmiyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!