TEB Başkanı Arman Üney açıkladı: Deprem bölgesinde 28 sahra eczanemiz var

Güncelleme Tarihi:

TEB Başkanı Arman Üney açıkladı: Deprem bölgesinde 28 sahra eczanemiz var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2023 07:00

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, deprem bölgesinde 28 sahra eczanesi bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bölgedeki eczanelerin durumlarıyla ilgili bilgi veren, ilaç tedarikine yönelik soruları yanıtlayan Üney, “Bin100 eczanede ciddi hasar var. Şu anda ilaç konusunda bölgede bir sorun yok. Rotasyonlu olarak 2 bin 500 eczacı bölgede gönüllü hizmet veriyor” dedi. TEB Başkanı konuyla ilgili şu mesajları paylaştı:

İLAÇ BAĞIŞLARI BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

“Bölgelerdeki ilaç ve tıbbi malzemelerin tedarikinin en hızlı şekilde sağlanması için birliğimizin oluşturduğu dijital bir sistem aracılığıyla ‘Afet Yardım’ Kampanyası başlattık. Bu şekilde, sahada oluşturulan ilaç dağıtım merkezlerimizdeki ilaç ve tıbbi malzeme sürekliliğini sağladık. Özellikle vurgulamak isterim ki, deprem bölgelerinde kurulan sahra eczanelerimizde vatandaşlarımızın ücretsiz eriştiği ilaç ve tıbbi malzemeler meslektaşlarımızın yaptıkları bağışlarla tedarik edildi. Gezici karavan eczanemiz ile insülin, şeker ölçüm kitleri gibi malzemeler bölgeye gönderilirken, çokça ihtiyaç duyulan kadın hijyen malzemeleri, ıslak mendil, hasta alt bezi, bebek bezi gibi destek malzemelerini de afetzedelere ulaştırdık. Bütün ihtiyaçları birliğimize tahsis edilen 50 tonluk kargo uçağıyla bölgeye gönderdik. Bu uçağa sığmayan malzemeleri de ikinci bir kargo uçağı ile göndererek civar bölgelerdeki depremzedelere ulaştırdık.

Haberin Devamı

İLAÇ FİYAT FARKI ALINMAMALI

Deprem bölgesinden farklı illerimize geçen hastalarımızın karşısına ilaç katılım payı, muayene ücreti gibi ek ödemeler çıkmaması için Sosyal Güvenlik Kurumu’yla görüşmeler yaptık. SGK’nın hızlı müdahalesiyle bu sorun çözüldü. Ayrıca deprem bölgesinde veya diğer illerimize gitmek zorunda kalan depremzedelerimiz, ilaç alırken fiyat farkı ödememesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’na talepte bulunduk. Bu sorunun da çözümlenmesini bekliyoruz.

YAĞMALANAN ECZANELERLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ

Deprem haberini alır almaz, afetlerde kullanılan ilaçlar, malzemelerle ilgili elimizdeki listeyi bölgeye gönderdik. Şu anda ilaçta bir eksik yok. Yağmalanan eczanelerde sigorta ile ilgili yapılan çalışmalar var. Zararların tespiti ve geri ödenmesi için de uğraşılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!