Tatilde 7 bin nüfuslu ilçeye 300 bin turist

Güncelleme Tarihi:

Tatilde 7 bin nüfuslu ilçeye 300 bin turist
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2022 07:00

Termal turizmin önde gelen kentlerinden Yalova’da, Kurban Bayramı tatilini termal tesislerde geçirmek isteyenler yoğunluk oluşturuyor. Kentin, doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla ünlü ilçesi Termal’de, bayram öncesi rezervasyonlar işletmecileri memnun ederken, ilçedeki doğal güzellikleri görmek ve kaplıca suyundan faydalanmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgisi dolayısıyla konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 90’ı aştı.

Haberin Devamı

Bölgenin faaliyet gösteren turizm tesislerinden birinin genel müdürü olan Altuğ Çiloğlu, yerli ve yabancı misafirlerden çok talep gördüklerini dile getirerek, otel kapasitelerinin dolduğunu söyledi.

Çiloğlu, Özellikle bayram tatil sürecinin uzatılmış olması yerli ve yabancı turistlerimizin, özellikle yerli turistlerimizin bu anlamda tercihine sebep oluyor. Fakat yabancı turistlerimizin de sürelerini uzattıklarını görüyoruz. Özellikle genç misafirlerimizin de ağırlıklı olduğunu gözlemliyoruz. Bu da beni çok mutlu ediyor. Termal turizmin son yıllarda biraz daha dikkat çekiyor olması da tesisleri dolduruyor.

Termal bölgesinde de Yalovada da bunun en iyi şekilde değerlendirildiğini söyleyebilirim” dedi. 9 günlük bayram tatilinde 300 bine ulaşacak olan ziyaretçi sayısının, yaz sonuna kadar 1 milyonu bulmasını beklediklerini söyleyen Çiloğlu, “Termal’in nüfusunun 7 bin olduğu düşünüldüğünde bu bayram sürecinde ve yaz sezonunu da kattığımızda oldukça yüksek rakamlara ulaşıyoruz. Bayram sürecinde yerli ve yabancı 300 bin turistin gelmesi bekleniyor. Bu yaz sonuna kadar 1 milyonu bulacağı tahmin ediliyor. Tesisimizde, günde 1.500- 2 bin kişiyi ağırlayabilecek kapasitedeyiz. Dolayısı ile misafirlerimizin Termal ilçesine de Yalova’ya da büyük katkılar vereceğini düşünüyoruz. Turizmin etkisiyle tam kapasiteye gelmiş durumdayız. Şu an için otelimizde yüksek bir talep var” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!