Taşeronda ibre KHK'ya döndü

Güncelleme Tarihi:

Taşeronda ibre KHKya döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 22:48

YÜZBİNLERCE çalışanı yakından ilgilendiren taşeron düzenlemesinde ibre kanun hükmünde kararnameye (KHK) döndü.

Haberin Devamı

Meclis, bütçe ve CHP’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşülmesinin ardından en geç cumartesi günü yılbaşı tatiline girecek. 5 Ocak Cuma gününe kadar tatil kararı alınmasına karşın, Meclis fiilen 9 Ocak salı gününe kadar tatil yapmış olacak. AK Parti kulislerinde ise Meclis’in tatile girecek olması nedeniyle, “Taşeron düzenlemesi ise yılbaşına yetişmesi gereken hükümler içeriyor.

Fiilen 9 Ocak’ta açılacak meclise sunulacak bir tasarı gecikmeye neden olabilir. Bu nedenle çıkarılacak kanun hükmünde kararnameye bununla igili maddeler eklenebilir” görüşü dile getirilerek, taşeron düzenlemesinin OHAL KHK’sıyla hayata geçirileceğine dikkat çekiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da cumartesi günü bakanlığının Meclis’teki bütçe görüşmelerinde taşerona kadro düzenlemesinin ayrıntılarının bir iki gün içinde açıklanacağını söylemişti.

KİT’LER TARTIŞMA KONUSU
450 bin taşeron çalışanının kamuda kadroya alınması, 400 bin belediye taşeronunun ise belediye şirketleri kadrosuna alınmasını öngören düzenleme, KİT’ler açısından da tartışma konusu oldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı ilk açıklamada KİT’lerin kapsam dışı olduğu mesajını verdi. Ancak yaklaşık 50 bin KİT çalışanı için Türk-İş’in yürüttüğü temaslar sonucunda konunun tekrar değerlendirileceği belirtiliyor. Bu noktadan sonra KİT’lerdeki çalışanların kapsama alınmasının da süpriz olmayacağı dile getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!